vad du behöver veta om vilka typer av inteckningar

När du köper ett hem, kommer du också att bolånet. Många första gången bostadsköpare är omedvetna om de alternativ som de möter när du handlar för en inteckning. Att välja fel kan kosta tusentals dollar, så köpare måste akta oss för de val de ställs inför.

Den vanligaste typen av bostadslån är en fast ränta inteckning. Detta är ett lån som löper med fast ränta under en viss tid, annars känd som lånets löptid. Lån med fast ränta kan hållas för många olika termer, från 15 till 50 år. Över tiden, kommer räntan, vilket kommer att vara något högre än det nationella räntesatsen vid tidpunkten för hemmet köp, ändras inte. Det enda sättet att ändra räntan är att refinansiera, som i huvudsak köper ett nytt lån.

En annan vanlig lån typ är en justerbar sats inteckning. I detta lån, får köparen en ränta i början av lånet. Hastigheten kan hålla fast för en tidsperiod, exempelvis tre till fem år, men efter den tiden “justerar” för att spegla den nationella räntan. I många situationer, betyder det att den kommer att gå upp. Naturligtvis kan det gå ner också, men dessa lån nästan alltid hamna kostar husägare mer under lånets löptid än en fast ränta inteckning, speciellt om de köps när priser är riktigt lågt, eftersom priset är nästan garanterat att gå upp vid någon tidpunkt i framtiden.

Amorteringsfria bolån är något lura, eftersom de inte fungerar som en traditionell inteckning. I detta lån struktur, är låntagaren endast skyldig att betala ränta delen av lånet. Den enda pengar som läggs mot principen om lånet är pengar låntagaren väljer att lägga till lånet betalning, vilket innebär att det kan vara månader då inga pengar läggs till vad som faktiskt betalas. Detta kan hjälpa köpare komma in i ett hem när de inte har råd med den månatliga betalningen på ett traditionellt lån, men när lånet är över kommer hela kapitalbeloppet bero. Dessa lån är vanligtvis endast tillgängliga för en kort tid, vilket gör dem mindre än idealisk för dem som planerar att stanna i sina hem på ett tag. Ibland människor som vända en fastighet och räknar med att göra en vinst på återförsälja priset kan dra nytta av detta lån struktur.

De övriga lånen som finns där ute, som VA eller FHA lån, är variationer på dessa tre strukturer. De har särskilda riktlinjer och program för regeringen i samband med dem, men de fungerar som en av dessa typer. Att känna till skillnaderna mellan dessa tre kommer att hjälpa dig att välja den bästa möjliga lån för din nästa hem köp.