vad du behöver veta om kredit

Ett kreditupplysningsföretag är en organisation eller ett företag som samlar in information om dig – speciellt information som täcker hur du hanterar eller hantera kredit. Man kan säga att de är “vakthundar” som avgör din totala kreditvärdighet.

Kreditbyråer få information om din från en rad olika källor, inklusive (men inte begränsat till) domar och journaler konkurs, och även från dig också. Till exempel, när du ansöker om ett billån med en bank, eller fylla i ett formulär kreditkort i ett varuhus, får kreditupplysningsföretag automatiskt tag på den bit av information och lägger till “din fil.”

I Kanada, de tre största kreditbyråer är Trans unionen, Equifax och Experian. Var och en av dem samla in och bevara kreditinformation om dig (om du vet det eller inte), och lagra informationen i en gigantisk databas. Varje kreditupplysningsföretag utfärdar en kredit rapport innehåller och du har rätt din rapport utan kostnad en gång per år. Du kan se det mer frequerntly än detta om du vill, men en avgift kommer att delta.

kredit värderingar

Det är brukligt för kreditbyråer att använda följande kriterier för att beräkna din kredit värdering:

• Historik: vad var dessa betalningar, de var gjorda i tid, etc.?
• återstående belopp: detta inkluderar vem du är skyldig dessa belopp till
• längden på din kredit historia: här anger hur länge du har underhålls kredit
• Frekvens av nya krediter: detta visar de gånger du har ansökt om nya krediter och hur du hanterar dem
• Typ av kredit: detta visar vilka typer av krediter du ansökt om eller har för närvarande (billån, kreditkort, möbler eller utrustning finansiering, etc)

kreditupplysningar och framtidsutsikter inteckning

När du ansöker om en inteckning, ser en potentiell långivare på tre grundläggande faktorer:

Ett. intäkter
2. beloppet för din handpenning
Tre. din kredit rapport (och specifikt, din kredit värdering)

De flesta människor vet om de två första, men den tredje är en överraskning. Ja, som vi har diskuterat, är kredit rapport / värdering en viktig faktor som långivare ta hänsyn till. Och det betyder, om din kredit rapport är bra, kommer du troligen att kunna låna pengar för att köpa fastigheten. Å andra sidan, om din kredit rapport har några allvarliga “dings” på det, då du inte kan godkännas – eller så kan du inte få de bästa priserna, alternativ och villkor. En mindre-än-bra kredit värdering kan också tvinga dig att ge en långivare med säkerhet (säkerhet) innan en inteckning erbjuds.

Dessutom är det intressant att notera att medan din kredit värdering avgör om du får godkänt för en inteckning, är din inteckning betalningar INTE användas för att beräkna din kredit värdering.

Mot bakgrund av det ovanstående, kan du enkelt se att det är viktigt att ta din kredit rapport på största allvar – därför att den berättar långivare och andra finansinstitut hur kreditvärdiga du är, och framför allt, berättar den potentiella långivare vilka priser och alternativ att erbjuda dig När du ansöker om en inteckning. Tänk också på att din kredit värdering är åter beräknas löpande. Detta innebär att din kredit rapport för förra månaden kan skilja sig från denna månads rapport, eller nästa.

reparera din kredit värdering

Här är fem sätt att reparera din kredit värdering:

Ett. Börja genom att få en kopia av din kredit rapport. Detta är det enda sättet du kommer att veta att “något är inte rätt.” När du får din rapport, gå igenom det noga. Gör en lista över fel i din rapport. Eventuella felaktiga uppgifter kommer att påverka din kredit värdering. Föra register över dina betalningar så att du har något att visa när det är dags för dig att bestrida din kredit värdering.

2. Ring kreditupplysningsföretag och säga att du vill bestrida din kredit rapport. Om de har en tvist formulär på nätet, använda den för att bestrida eventuella felaktiga uppgifter. Du kan också initiera ett tvisten skriftligen. Skicka dem ett brev som anger vad det är du vill tvisten och tydligt beskriva omständigheterna. Se till att du skickar bevis. Ju mer bevis du skickar, kan den bättre och snabbare kreditupplysningsföretag utreda.

Tre. Medan du väntar på kreditupplysningsföretag svar, sluta ådra nya skulder. Betala kontant för dina inköp och undvika frestelsen att använda ditt kreditkort.

4. Reglera alla försumliga konton. Tänk på att din betalning historia utgör en betydande andel av din kredit värdering.

Fem. Minska din skuld-till-tal. Om din skuldnivå är oproportionerligt högre än vad du tjänar varje månad, långivare tenderar att titta på det som en röd flagga. De kan dra slutsatsen att du inte har råd med avbetalning. Om möjligt, försök att få din skuldnivån till 12% av din inkomst. Till exempel, om du gör $ 3000 per månad, bör din månatliga skuld betalningar i allmänhet inte överstiga $ 360,00. När du få godkänt för ett hypotekslån, kommer din skuld-till-tal gå upp betydligt, men försök att hålla alla skulder och amorteringar på 43% av din inkomst. Så ta samma siffra på $ 3000 per månad, bör din skuld och amorteringar i allmänhet inte överstiga $ 1,290.00 per månad.

Genom att minska din skuld-till-tal, ökar du dina chanser att få godkänt för ett hypotekslån. Om du är ont om kontanter, göra en inventering av dina tillgångar börjar med det största och se om du kan sälja dem. Till exempel, om du äger en BMW, kanske du vill sälja den för en billigare bil. Om du har en konstsamling, överväga att sälja hela eller delar av dem så att du kan betala dina skulder.

Om du känner att du behöver ekonomisk hjälp, överväga att tala med en finansiell planerare för vägledning. Han eller hon kan rekommendera strategier lån konsolidering som kan hjälpa till att lindra din skuldbörda.

Ha tålamod. Din kredit rapport byggdes inte på en dag så att reparera din kredit värdering kommer att ta ett tag. Ladda upp personlig disciplin och beslutsamhet att inte drabbas av några nya skulder medan du väntar på din kredit rapport som ska städas upp.