vad du behöver veta om inteckningar och den typ av finansiella tjänster tillgängliga

En inteckning definieras i allmänhet som ett lån som används för att finansiera köp av fast egendom eller ett hem. Dessa lån finns i olika typer, priser och villkor. Specifikationerna för dessa lån är viktiga, för de tillsammans med den första delbetalning bestämma den månatliga utbetalningen belopp under hela livet för dessa lån. Rätt typ av lån kan påverkas av individuella omständigheter. För dem som vill finansiera eller bor i ett hem för bara några år, kan en ARM lån, eller justerbar ränta lån vara bäst. De som vill bo i ett hem långsiktigt, kan en fast ränta lån vara bäst. De som har tur nog att köpa en fastighet för första gången kan få de bästa villkoren med en första gången köpare inteckning. För att avgöra vilka lån är bäst, bör de viktigaste begreppen alla typer av inteckningar undersökas.

Den vanligaste typen av inteckning är den konventionella bolån. Konventionella bostadslån kan komma med fasta eller rörliga räntevillkor och har månatliga betalning belopp baserat på en räntesats och längden på lånet. Vanliga längder av tid för lån med fast ränta är för 15 eller 30 år. Det finns också 40, 25, 20, och 10 lån år. Generellt gäller att ju längre lånet, kommer de lägre månatliga betalningar vara. Merparten av tiden, vanliga bostadslån kräver en betydande initial delbetalning för att kvalificera sig. Som med alla typer av lån, är det bäst att kolla med din långivare eller gäller ditt erbjudande. Vissa långivare kan minska mängden handpenningen som krävs, eller ens kan bestämma att ingen handpenning är nödvändigt alls.

När du väljer vilken typ av inteckning för att köpa ett hem eller egendom se till att du shoppa runt de olika inteckning mäklare och vilken typ av finansiella tjänster som de kan ge till dig.

ARM eller justerbara bolån Rate liknar konventionella bolån men har en anpassningsperiod. Justeringen period är i allmänhet 3 till 5 år där du får en fast låg ränta. Efter denna angiven tid, kommer din ränta att börja variera beroende på graden av ett förutbestämt index plus ytterligare överenskomna marginal. Många gånger, är räntan omräknat för denna typ av lån varje 6 månader eller varje år. Eftersom räntorna kan öka från en period till nästa baserade på stigande eller fallande av indexet, anses detta vara en mer riskfylld typ av lån för dem som vill bo i ett hem under en längre tidsperiod.

För dem som kvalificerar sig, det finns också några speciella lån typer att överväga. Det finns FHA lån, som är lån avsedda för personer med lägre. Och för första gången hem köpare, det finns en första gången köpare inteckning. Eftersom köpet av en initial första hem kan vara förvirrande för första gången hem köpare, många långivare som erbjuder dessa typer av lån med enkla termer och krav. De är i allmänhet, fast ränta konventionella bolån med liten eller ingen handpenning krävs och låga räntor. En första gången köpare inteckning anses vara en av de mest gynnsamma typerna av lån för att få.