vad du behöver veta innan refinansiering din inteckning

Idag blir det mer och mer populärt att refinansiera din ursprungliga inteckning. Men är detta rätt för dig? Hur vet du om du tar fördel av en hel del eller ger sig in på ekonomiska problem? Läs vidare för tips som hjälper dig att fatta ett välgrundat beslut.

Först förstår att refinansiering din inteckning innebär att du tar ut ett nytt lån på hur mycket pengar du är skyldig på den befintliga inteckning baserad på nya villkor och betala av gamla lån med intäkterna från det nya lånet.

Beroende på vilka villkor du få för din refinansieras inteckning du kanske kunna få en lägre ränta än din ursprungliga lånet. Detta kan vara fördelaktigt vid ett antal olika sätt. Först, betyder det att du kan ha möjlighet att sänka din månatliga inteckning betalningar, vilket kan vara praktiskt om du behöver sänka din månatliga skuldförbindelser. Om du vill behålla din månatliga inteckning betalningar densamma, kan du också betala av ditt hem tidigare med en lägre ränta. Under loppet av ditt lån detta skulle kunna översätta till stora besparingar.

Dessutom, med en lägre ränta kan du också vara berättigad att erhålla kontanter tillbaka. Dessa pengar kan användas för att göra reparationer på ditt hem eller konsolidera högre räntor kreditkort.

Innan du refinansiera din inteckning bör du förstå att det är typiskt avslutningar kostnader involverade i processen. Beroende på långivare du går med kan du antingen måste betala för de kostnader upp framför eller inkludera dem i ditt lån och betala dem i din nya betalningar. Kostnader som kan ingå i dessa avgifter är en ansökningsavgift, kostnaden för en ny undersökning och titel sökning utöver arvode för en inspektion och bedömning. Dessutom, om du har mindre än 20% eget kapital i ditt hem kan du också bli skyldig att betala privata försäkringar för hypotekslån precis som du skulle göra om det var din första inteckning.

Med tanke på dessa kostnader, åtminstone i början, kan du hamna faktiskt får betala mer för din refinansieras lån än du betalat för din gamla inteckning. Det är därför det är viktigt att göra en jämförelse mellan de två lånen och se till att du verkligen kommer att komma ut framåt med en refinansiering lån. När du gör jämförelsen att du räkna på hur länge du tror att du kommer att stanna kvar i hemmet, eftersom det kan ha en enorm inverkan på din totala sparande. Detta är viktigt för att hjälpa dig att avgöra var du ska gå jämnt och börja att faktiskt spara pengar på din inteckning med refinansieras nya bolån. Om du inte tror att du kommer att vara i ditt hem för den tid det tar att gå jämnt, kan det inte vara värt att refinansiera din inteckning.

Slutligen, glöm inte att kolla villkoren för din första inteckning och se till att du inte kommer att straffas för att betala av dina lån i förtid. I vissa fall kan detta uppgå till så mycket som $ 1500, som allvarligt kan påverka ditt kritiska punkten.