vad du behöver veta för att refinansiera ett hem hypotekslån

För många människor det kommer en tid när det är vettigt att refinansiera sina hem inteckning. Det kan finnas ett antal skäl för att göra detta, men för de flesta människor det primära målet är att sänka sin ränta och sina månatliga betalningar. Allas situation är olika så det skäl att göra en refinansiering kan variera från person till person.

När du gör ett hem hypotekslån refinansiera du i princip ta ut ett nytt lån och använda den för att betala av ett befintligt lån. Du naturligtvis inte vill att refinansiera om din nya lånet kommer att kosta dig mer i räntor och månatliga betalningar så det lönar sig att undersöka alla nya lånet noggrant.

När du gräver djupare in i sfären av refinansiering ett hem du kommer säkert att stöta på termer som du kanske inte känner till. Dessa kan omfatta följande:

Term Length – Det här är den tid du har att betala tillbaka lånet. Merparten av lånen går till antingen 15 eller 30 år. Ju längre löptid desto mer ränta du betalar under denna valperiod.

Fast ränta Mortgage Loan – Detta är en inteckning i vilka räntan är satt till stängning och ändras inte för livet av lånet.

Justerbar sats inteckning (ARM) – Detta är en inteckning med en justerbar ränta. Det innebär att räntan kan gå upp eller ner beroende på vad den ränta eller treasury-index den är knuten till gör. Denna typ av lån börjar vanligtvis med en låg hastighet som gör det en hel del, men konsumenterna måste vara försiktig om och när räntan går upp, ökar den månatliga utbetalningen.

Effektiv ränta (APR) – Detta antal utgör alla kostnader i samband med en inteckning som visas som en ränta. Det kan variera mellan olika långivare eftersom de alla räkna ut det lite annorlunda. Om du jämför hastigheten använder Good Faith Uppskatta att alla långivare är skyldiga att tillhandahålla.

God tro Uppskattning (GFE) – Det här är ett dokument som alla bolåneinstitut enligt lag är skyldiga att lämna till samtliga sökande. Det kommer att ge en fullständig redogörelse för alla de beräknade kostnaderna för ett lån från en viss långivare. Du bör ha detta i hand inte längre än 3 dagar efter att fylla i en låneansökan.

Belåningsgraden (LTV) – Detta förhållande är en procentsats som visar hur många procent du lånar mot det beräknade värdet på ditt hem. Med detta förhållande under 80% är vad de flesta långivare letar efter. Om din LTV är högre än 80% kommer du troligtvis att behöva köpa försäkringar för hypotekslån för att refinansiera.

Poäng (Rabatt & Uppkomst) – Det finns två typer av poäng som du kan betala. Discount poäng betalas i förskott vid stängning och används för att få ner räntan. Normalt en punkt kommer att motsvara en procent av vad din totala lånebeloppet är. Uppkomst poäng, eller avgifter, får betalt för de tjänster som utförs av lånet representant.

Refinansiering ett hem hypotekslån kan vara ett bra sätt att frigöra pengar för andra ändamål, men det lönar sig att ägna stor uppmärksamhet genom hela processen eftersom du inte vill ha några dolda kostnader eller avgift för att göra din nya lån kostar mer än den ursprungliga inteckningen .