vad du behöver göra innan du ansöker om ett lån modifiering

Det finns över tre miljoner husägare i Amerika idag som för närvarande bakom på sin avbetalning. Antalet utmätningar har ökat varje månad och familjer undersöker alla alternativ de har för att rädda sina hem.

Om du är en av de husägare som kämpar med sin inteckning, måste du ansöka om ett hypotekslån modifiering för att undvika utestängning och minska din inteckning börda. Men innan du ansöker om ett lån modifiering, det finns ett antal små saker som du kan göra för att se till att du har allt på plats.

Först och främst måste du ha ett verifierbart skäl för att ändra ditt lån. När du ansöker om ett lån modifiering, kommer din bank eller ditt bolåneinstitutet fråga dig varför du halka på betalningarna. Ditt svar på den frågan är förmodligen en av de viktigaste aspekterna av att ha ditt lån modifiering ansökan godkänns. Du måste se till att du skriver ner varför du kämpar för att uppfylla din månatliga inteckning betalningar. Om du har betalat hela månatliga inteckning i tid tills nu men känner att inom en snar framtid dessa betalningar kommer att bli svårt att uppfylla, då måste du ge de exakta skälen till varför du känner på detta sätt.

Bankerna kommer inte att ändra din inteckning om du inte har ett giltigt skäl. Du måste kunna förklara ordentligt och i detalj din nuvarande ekonomiska situation, de problem du står inför och varför du inte kommer att kunna göra dina amorteringar.

Det andra steget är att ha alla viktiga dokument på plats. Du måste ha alla dina kontoutdrag som att skicka till din långivare. Du behöver också ha två år till ett värde eller skattedeklarationer och W-2 är tillsammans med två senaste paystubs. Du kan kolla direkt med din bank exakt uppsättning dokument som krävs av dem eller så kan du kontakta en kvalificerad konsult lån modifiering och låt dem ge dig en checklista över dokument som krävs av din bolåneinstitutet.

Det tredje steget är faktiskt att köpa tjänster av ett lån modifiering konsult. Nu många husägare vill ansöka direkt med sina långivare men i dagsläget som inte rekommenderas. Detta är helt enkelt därför att om du ansöker på egen hand, kommer långivarna att ta egna söta tid att ens höra dina klagomål och själva lånet ändring processen kan ta så länge som sex månader. En annan anledning behöver en kvalificerad konsult lån modifiering är att de kommer att vara i en mycket bättre position att förhandla med banken för bästa möjliga månatliga betalningar eller ränta. De kommer inte bara följa upp med banken regelbundet men kommer att se till att din ansökan behandlas på ett sådant sätt att ge dig bästa möjliga modifierad inteckning plan.

Även om det är lämpligt att ta sig av ett lån modifiering konsult, vänligen se till att du absolut inte betala någon form av avgifter i förskott tills ditt lån modifiering är godkänd av långivare själva. Alla företag som ber om en avgift i förskott eller ber om en avgift efter sin egen personal eller advokater godkänner lån modifiering är möjligen en bluff. Det är bättre att gå på egen hand än att använda sådana bolag. Om du forskning noga, kommer du att hitta legitima företag som hjälper dig att ansöka om ett lån modifiering och ta ut sina avgifter endast efter det att lånet har ändrats av din långivare. Detta gör att du inte behöver gå igenom någon ytterligare finansiell stress samtidigt ansöker om lån modifiering.