vad din inteckning företaget ska göra för dig

välja en inteckning företag

Du kommer eventuellt att göra med din inteckning företag för de kommande trettio åren, alltså, det är viktigt att välja din inteckning företag klokt. Det bästa sättet att välja en inteckning företag är att be dem omkring dig för sina erfarenheter. Prata med vänner eller släktingar som har nyligen köpt ett hem och fråga om de var nöjda med tjänsten från sin inteckning företag. Genom att göra detta kan du börja bygga en lista över företag som du vill vända.

Fastighetsmäklare kan också vara en bra källa för rekommendationer inteckning företag. Eftersom de ser människor som arbetar genom finansiering processen dagligen, de utvecklar en känsla för vilka företag som är lätta att hantera, och som inte är så lätt. Även word of mouth är ett utmärkt sätt att utveckla en förteckning över potentiella inteckning företag, bör det inte vara din enda metod som används. Alla har en annan ekonomisk situation, och vad som fungerar för en person kanske inte är det bästa valet för någon annan.

Använda listan över inteckning mäklare som du har sammanställt, kan du boka tider för att gå in och personligen tala med var och en. Detta kommer att ge dig en känsla för personlighet och uppträdande av varje företag. Dessutom, om du har problem med att få dina samtal tillbaka, eller ställa in möten som en blivande kund, är det osannolikt att din situation skulle förbättras om du hade din inteckning genom företaget.

Vad man kan förvänta från Mortgage Company

En inteckning företag är ett tjänsteföretag. Det är viktigt att komma ihåg detta. Många tycker inteckning godkännande och hemmet köpprocessen så hotfull att de glömmer att de ska handla en inteckning företag att de är nöjda med. En inteckning företag bör vara glad att citera dig specifika räntor, och låta dig veta när du ska låsa in dessa satser. De bör också tala om för dig vad de specifika kostnaderna är att förvärva ett lån. Detta innebär en god tro uppskattning på avsluta kostnader, rabatter och avgifter originering som måste betalas och andra kostnader som kan vara inblandade när man köper ett hem.

Inteckning företaget bör vara uppriktiga om alla de tekniska detaljerna för lånet. De borde låta dig veta om det finns någon påföljd för förskottsbetalning, hur mycket pengar som krävs för en handpenning, och vilka handlingar du behöver för att ge lån godkännande. Inteckning företaget bör också låta dig veta vilka riktlinjer du måste uppfylla för att kvalificera sig för ett lån med dem. Detta kommer att inbegripa kredit historia, din inkomst, sysselsättning historia, dina tillgångar och skulder och andra specifikationer som de behöver.

Många stater erbjuder specialiserade program hem köper. Den väletablerade hem inteckning företag bör känna till de olika programmen i ditt tillstånd, och förse dig med information om dessa. Om du tror att du kan få ett av dessa program, bör inteckning företaget hjälpa dig att slutföra alla nödvändiga pappersarbetet och avgöra om du är berättigad.

Inteckning företaget bör vara villiga att berätta hur lång tid det tar att behandla lånet, och om de kan garantera att det kommer att behandlas av ett visst datum. De bör också ge dig all information som kan bromsa processen lånet bearbetning, och deras sätt att hantera problem.

efter det att lånet stänger

När du stänger av din inteckning, får du aldrig se eller tänka på din inteckning företag igen. Du gör din månatliga betalningar, och någon gång, år på vägen, får du titeln till ditt hem. Medan detta händer ibland, är det inte så vanligt som du kanske tror. Du kan flytta, och bestämmer dig för att sälja din bostad. Räntorna kan sjunka, vilket gör beslutet att refinansiera attraktivt, eller, kanske du har problem med att göra din månatliga betalningar på grund av arbetslöshet eller medicinska problem.

Innan du säljer ditt hem, måste du veta hur mycket du är skyldig på det. Din inteckning mäklare bör kunna avgöra balansen av lånet och ge dig denna information lätt. Om du väljer att refinansiera, överväga att stanna med samma inteckning företaget. Ofta kommer inteckning företaget förhandla fram lägre avslutningsavgifter eller ingen avslutande kostnader om du refinansiera genom samma företag som för närvarande håller din inteckning.

Slutligen, om katastrofen slår till och du inte kan göra din inteckning betalning, är det viktigt att du får din inteckning företag med tidigt i processen. De kan förse dig med resurser för hjälp med att göra eller försenar utbetalningar, och låta dig veta om avskärmning är nära förestående. Hur frestande det är att sticka huvudet i sanden vid denna tid, återstående proaktiv kan hjälpa dig handen på ditt hem, eller att du kan sälja ditt hem innan avskärmning fortsätter påbörjas.