vad det innebär i hemmet köpprocessen

Inte första gången hem köparen? Det är okej. Även veteran bostadsköpare glömma de uppgifter när fullfölja köpet av ett nytt hem. Du kan behöva en repetitionskurs, eller du kan vara en första gången hem köpare som vill veta repen. Hursomhelst, det finns flera saker du vill vara medveten om redan innan du börjar leta efter ett annat hem.

Följ stegen nedan så att du inte hoppar över ett beat i processen. Detta kommer att säkerställa att du får det allra bästa möjliga till köpet av ditt nya hem.

* Fri kredit rapport. Innan du börjar, beställa din gratis kredit rapport från alla tre stora byråer kreditupplysningsföretag. De är Equifax, Trans unionen och Experian. Du kan få en gratis från varje hos www.annualcreditreport.com. Enligt lag är de kreditbyråer skyldiga att förse dig med en fri kredit rapport var tolfte månad. Ditt mål är att se till att du har den högsta möjliga kredit värdering. En hög kredit värdering kommer att göra det möjligt för dig att bli godkänd för den lägsta möjliga räntan.

* Felaktigheter, negativ information eller förfrågningar. Kamma igenom dina kreditupplysningar för all information som du uppfattar som felaktig, negativ information som är felaktig och förfrågningar som du inte godkände. Om du hittar artiklar som behöver reparation, ringa dem och notera dem som är felaktiga, felaktiga negativ information eller icke godkända förfrågningar. Skicka ett brev till varje kreditupplysningsföretag byråer med en kopia av krediten rapportering sidor som gäller, tillsammans med någon dokumentation. Skicka en kopia bara, och bevara originalen för dina egna filer. De kreditupplysningsföretag byråer har 30 dagar på sig att svara. Om du inte hittar något som behöver repareras, sedan vidare till den 4: e punkten.

* Klara, färdiga, gå! När kreditupplysningsföretag gör uppdateringar och korrigeringar, är du redo att gå vidare.

* Hem önskelista. Du vill identifiera allt som du vill ha i ett hem. Inkludera det geografiska läget, skoldistrikt eller skola, ytor, antal sovrum / badrum / garage, typ av hem (ranch vs multi-level eller andra), trägolv, typ av kök (äta-in kontra formell) och något annat du kan tänka dig. Inkludera bekvämligheter som en central vac, inbyggd mikrovågsugn eller värmepump. Allt detta gör att du en grund för att börja din satsning hus jakt.

* Få lånelöfte. Licensierade fastighetsmäklare kommer normalt inte att hjälpa dig att leta efter ett hem utan att bli lånelöfte för ett bostadslån. Gör dig själv en tjänst för att få bästa möjliga kurs genom att shoppa runt. Om du begär räntorna från flera långivare inom en tio-dagars eller mindre fönstret, det brukar inte inverka negativt din kredit värdering. Kolla in företagets rykte. Du kan göra en sökning på FCC hemsida www.fcc.gov, kolla med Better Business Bureau och kontakta Federal Banking kommissionen att se om du hittar någon negativ information om företaget. Se till att du får räntan skriftligen, tillsammans med alla avgifter innan överens om att bevilja lånet. När du hittar en långivare du tror att du kan lita på, få lånelöfte för ditt bolån.

* Hur mycket är du lånelöfte för? Komma lånelöfte för ett bostadslån kommer att berätta för dig hur mycket du är lånelöfte för och kommer att ge dig en mätare på hur mycket du vill investera i ett nytt hem. Bestäm hur mycket du vill satsa totalt och hur mycket din handpenning kommer att bli.

* Hitta en licensierad fastighetsmäklare. En del människor föredrar att intervjua fastighetsmäklare för att se vad varje kan göra för dem. Andra vill bara registrera dig med bästsäljaren av fastighetsförmedling. Det är ditt samtal. Om du väljer att intervjua agenter, bara vara säker på att du har en lista med frågor och förväntningar du ge varje. Besluta om en agent som du vill använda och underteckna köparens överenskommelse.

* Så många hem, så lite tid. Din licensierad fastighetsmäklare ska ge dig en lista av bostäder som uppfyller dina kriterier och vara villiga att ta dig att shoppa runt. Din agent bör också ge dig en jämförande marknadsanalys för varje hem du är intresserad av, så att du kan göra ett konkurrenskraftigt erbjudande.

* Andra erbjudanden? När du bestämmer dig för att lägga ett bud på ett hem, fråga din agent om huruvida de vet säljarens motivation – konkurs, egendom försäljning, etc. Fråga också om det finns några andra erbjudanden, panträtter, servitut, zonindelning förändringar och stadsdel brottslighet.

* Granska Säljarens Disclosure. Anteckna hur gammal är följande: tak, central värme / luft, el och vvs. Beroende på ålder och tillstånd hos varje, kan dessa vara förhandlingar punkter i förhandlingar.

* Gör ett erbjudande. Vid det här laget bör du ha så mycket information som möjligt om hemmet före inspektionerna. Du bör informeras tillräckligt för att göra det första erbjudandet.
* Välj en titel företag. När säljaren accepterar ditt erbjudande, måste du välja en titel företag. Fastighetsmäklaren kan berätta att deras användare använder specifika företag för inspektionerna, men deras är inte alltid det billigaste eller bäst. Enligt lag, kan du shoppa runt för din egen. Se bara till att de har ett gott rykte.

* Inspektioner, garanti, försäkring, bly färg. Beroende på de inspektioner din långivare kräver, kommer du antagligen att schemalägga ett hem inspektion och termit inspektion. Ett hem garanti kan vara en annan köp kommer du vill överväga. Husägare försäkring kommer att krävas. Om hemmet byggdes före 1957, få det testas för bly färg. Återigen, shoppa runt efter de bästa priserna och välrenommerade företag.

* Vara där. Vara närvarande vid alla inspektioner. Anteckna allt du ser som behöver repareras eller utgör en hälsorisk – t.ex. fukt, mögel, skadedjur.

* Förhandla. Om du hittar något som rimligen bör användas i förhandlingar, sedan förhandla. Presentera ett nytt erbjudande. Utbyta reparationer för pengar av köpeskillingen, eller kräva att reparationer göras och hålla köpeskillingen. Långivaren kan kräva att reparationer eller förbättringar göras före stängning, hur som helst, så anser din långivare förväntningar i förhandlingarna.

* Planera flytten. När din slutgiltiga erbjudande är godkänd, vet du balansdagen. Förbered din familj för flytten – t.ex. lådor, ta ledigt, anlita en flyttfirma.
* Slutlig genomgång. När du gör din sista genomgång, se till att notera något som inte togs om hand. Om det finns reparationer som inte har slutförts enligt överenskommelse, inte underteckna på den prickade tills de gjort.

* Utgående. När du går till stängning, granska dina förklaringar bladet för att se till att du bara betalar för vad du gick med på att betala för. Om det ser bra ut, ge din John Hancock och stänger på ditt hus.

* Happy Home äga. Detta är en no-brainer. Dags att flytta in i det huset och göra det till ett hem!