vad betyder det känns som att nekas en inteckning

Har du någonsin nekats en inteckning? Du skulle bli förvånad över hur många människor möter frustration ett negativt beslut på sin inteckning program – de känslor den skapar varierar, från panik genom att ren oförståelse.

Även om det är aldrig roligt att få veta att du inte kan få en inteckning, är det värt att överväga situationen ur långivarens synvinkel för ett ögonblick. En inteckning är vanligtvis en betydande summa pengar – enligt Credit Action, är den genomsnittliga utestående hypotekslån nästan £ 100.000 i nästan 12 miljoner hushåll i Storbritannien!

När man arbetar med en så kolossal summa pengar är det ingen överraskning att långivarna försöker minimera riskerna möjligt. En betydande del av detta är att inte låna ut till människor som anses vara en hög risk.

I Storbritannien, det brukar vara två grupper av låntagare – Prime (dessa människor med en regelbunden, bevisbara inkomst från en arbetsgivare och ingen historia av dåliga krediter) och sub-prime. Det är en ganska smickrande term men de i sub-prime kategori utgör de som är mer benägna att försämras en inteckning av High St långivare.

Det kan finnas uppenbara skäl till varför du har fått avslag för en inteckning – till exempel om du har återtas eller inför ett län domstolens dom i det förflutna.

Ironiskt nog kan ibland remortgaging ditt hem vara det perfekta sättet att sortera din kredit problem ut genom att frigöra kapital från ditt hus eller i fråga om inteckning efterskott och återtagande genom att visa de domstolar som du har möjlighet att lösa dina skulder (med en remortgage med ett återtagande specialist). Om du är i denna situation och kan inte få en inteckning är det värt att söka efter en specialist långivare.

En av de stora grupper som har regelbunden vägran från High St långivare är egenföretagare. Även om du kan känna sig irriterad på att ingå i samma kategori som de med dålig kredit eller efterskott inteckning, är det faktum att om du är egenföretagare, har ofullständiga eller saknade konton och kan inte bevisa din inkomst du representerar en högre risk till bankerna – det är därför egenföretagare ofta väljer att själva certifiera sätt undvika nödvändigheten av att bevisa sin inkomst.

Du kan givetvis vara reguljärt sysselsatta med ingen historia av dåliga krediter och fortfarande har stängts för en inteckning. Om detta har hänt dig att det är värt att kontrollera din kredit rekord med en av de brittiska kreditupplysningsföretag – du kan göra detta online och få en kopia av din kredit rekord för bara £ 2.

Naturligtvis nekas en inteckning av en High St långivare betyder inte att det är slutet på vägen för din upplåning – det finns många långivare som är specialiserade på att hitta bolån till rimliga priser för dem som passar in i sub-prime kategori.