vad banken inte kommer att berätta om ditt hem inteckning citat

Shopping för ett hus är förmodligen den mest betydande finansiella beslut som du kommer att göra i ditt liv. När du handlar för ditt hem genom att först uppnå ett citat billån, blir ditt beslut ännu mer betydelsefulla, du behöver för att utföra en balansakt mellan huset av dina drömmar och faktorer såsom handpenning och ränta ska betalas.

Din första stopp i denna process kommer förmodligen att vara din bank. Detta är den mest uppenbara alternativet, men kanske inte alltid vara den rätta, det finns saker din bank kommer inte berätta om ett billån citat. Med andra ord kan billån citat som är bra för din bankman inte vara det bästa för dig.

Rådande ränteläge

Ta frågan om räntorna. Priser fluktuerar enligt marknadens exigenciesna. När du startar din förhandlingar om ett billån citat, kan räntan vara högre än vid den tid du faktiskt utnyttja lånet. Du måste hålla koll på sådana svängningar, och förmå banken att ge dig fördelen av rådande kurs. Din långivare kan inte säga det här, men skillnaden kan betyda flera hundra extra dollar. Därför är det alltid en god idé att överväga alternativa informationskällor innan färdigställa citat billån, och sedan jämföra priser som erbjuds. Med enkel tillgång till Internet, kan du generera ännu online offerter från webbplatser. Denna övning kommer att hjälpa dig att förbereda sig väl för att förhandla med din bank om räntan.

Mortgage besittningsrätt

Den inteckning upplåtelseform är en annan viktig fråga som du måste fråga. Ur synvinkel av banken, är en 30-årig fast ränta passar bäst eftersom det kan ge i avkastning på upp till 4-5 procent för banken. Men det är bra för dig? Om du funderar på att refinansiera under en period på cirka sju år, är en 30-årsränta en nackdel eftersom du skulle hålla lån för bara sju år.

Dolda avgifter och pålagor

När du har slutfört köpet av huset och räntan med banken, skulle du tror att få rätt citat billån garanteras. Men du måste se upp för de dolda avgifter eller “add-ons”, som din bank inte skulle ha förklarat från början: lån bearbetning avgifter, garantier, försäkringar och liknande. Det lönar sig alltid att sätta dessa frågor på bordet innan slutföra citat billån.

Oproportionerliga serviceavgifter

I din marknadsundersökning för rätt hem inteckning citerar, är ditt fokus uppenbarligen den lägsta räntan. Detta bör dock inte vara din enda guide eftersom vissa banker locka kunder med erbjudandet om en låg ränta, men får ta ut avgifter för tjänster som är obefintlig. En verklig upplevelse är en Fairfield, Connecticut, grafisk formgivare som upptäckte att hans bank tar ut avgifter för tjänster som långivare inspektion och notarie vid en hastighet mycket högre än normalt godtas. Det är ett klokt steg att jämföra hela avgiften paket innan de bestämmer sig för en offert. Det är viktigt att komma ihåg att långivarna erbjuder ofta att avstå från en viss avgift som tas ut av din bank i ett försök att stänga affären. Så, är det viktigt att erkänna sådana möjligheter och trycker hem fördel.

Förutom att höja dessa faktorer, måste du också överväga frågor som är närmare släkt med din personliga beslutsfattande kapacitet, och för vilka ingen bankman kan råda:

• Kontrollera om skälen till att köpa ett hus.
• Se till att storleken på huset är rätt för dig.
• Välj rätt tid på året för att köpa ett hus (det kan finnas en viss tid på året då bostadspriserna droppe, beroende på din plats).
• Om du väljer att engagera en fastighetsmäklare i koppleri ditt citat billån, hitta rätt fastighetsmäklare och vara medveten om hans / hennes uppdrag.
• Välj en plats i huset noga i åtanke andrahandsvärde.
• Inspektera huset grundligt, identifiera problemområden och factoring dem i priset.

Skaffa en ränta hem inteckning som passar dina krav är en aspekt, leva med det är en annan. Men när du väl har förstått de operativa marknadskrafterna i den här arenan, kommer du att gå en lång väg mot framgångsrik förvaltning av båda dessa aspekter.