vad är rätt inteckning

En inteckning är precis som allt annat, det finns en hel del företag som konkurrerar om din verksamhet och du har fördelen att de alla vill sälja dig en ny inteckning. Få information och en god tro citat från minst 3 inteckning företag att se vad de har att erbjuda dig. Se till att du tar en av dem en utskrift av din senaste kredit rapport. Säg åt dem att inte dra dig kreditupplysning eftersom detta kommer att skada din slutliga kredit värdering.

Förstå vad din kredit rapport säger. Och inte beställa din kredit rapport på nätet. De flesta beställer sin kredit rapport på internet, ibland även få deras fria rapport. Vad de inte inser är att genom att göra detta, de förvärra deras kredit historia eftersom när din kredit värdering dras mer än en gång, kommer din poäng lägre. Och det kommer att dras mer än en gång om du drar och sedan inteckning företaget drar den igen. Istället vad du bör göra är att beställa din kredit rapport genom kreditbyråer genom att ringa deras 1-800 nummer. Var försiktig, eftersom de kommer att försöka berätta för dig att få in på internet, ha tålamod, stanna kvar på linjen och be om en skriftlig kopia. Bara ta en papperskopia av din kredit rapport. Detta är vad som faktiskt kommer att dras upp av inteckning företaget.

Överväg att använda en inteckning mäklare. Visst du kommer att få betala en extra avgift, men i många fall att avgiften kommer att vara värt det när du får rätt typ av hypotekslån. En inteckning mäklare kommer att hjälpa till att hitta dig flera lån alternativ att välja mellan. Du kan sedan välja det alternativ som bäst passar dina behov.

När du går till en inteckning mäklare eller en bank att se till att den bank eller inteckning mäklare inte sälja dig en högre ränta än vad du har rätt till. Många banker kommer att betala en mäklare för att sälja sin kund en högre boränta. Detta kallas Yied Spread Premium eller YSP. Så om du uppfyller kraven för en 6% ränta lånet men din mäklare eller bank säljer du ett lån med en ränta råtta på 6,5% då banken är att tjäna mer pengar. Leta efter en rad på dina dokument en som säger YSP. Om det är positivt betyder det att du inte får den lägsta räntan du har rätt till.

Hur undviker man det här?

Vara uppriktig med din mäklare eller bank och förhandla. Om du förhandlade priset på ditt hem, kan du förhandla definitivt din inteckning. Varje avgift på bolånemarknaden är förhandlingsbart. Det enda du kan inte förhandla om är de skatter, för att arkivera och försäkringsavgifter. Innan beslut fattas, få en kopia av din god tro uppskattning, ta hem och börja undersöka alla de avgifter banken eller mäklaren försöker samla. Förklara för honom, vad du har fått reda på. Du kommer snart lära sig att han ändrar saker ganska fort. När du använder en mäklare berätta för honom att du är villig att betala upp till en halv punkt i originering avgifter, men att du inte förväntar dig att betala en avgift bakdelen. Han kommer att förstå vad du pratar om.

Slutligen läste din avslutande dokumenten mycket noggrant. I själva verket bör du be en advokat att närvara. bättre att spara än ledsen. Det är bättre att spendera några hundra dollar för att konsultera en advokat nu, och inte ta reda på senare att du spenderar tusentals dollar betalar vad du inte ska behöva. Den inteckning mäklare känns ibland obehagligt och att tidskrävande. Generellt sett och i de flesta fall ombudet inte hitta något fel med stängningsanordningar. Men du vet principerna i Murphys lag. Något kan gå fel om du inte gör saker på rätt sätt.

I denna typ av arrangemang är det inte klokt att öre nypa. I själva verket se till att alltid ha ett hem inspektion göras. Alltid göra det eller du kommer att ångra senare. Det är alltid bäst att ha tillbringat ett par hundra dollar upp framför. Men vad du vill undvika är att ha något STORT gå fel halvvägs ner lånet.