vad är president Obamas Making Home Affordable program handlar om

Det har varit en hel del prat om Obamas förvaltningar Making Home Affordable Program. Detta program tillkännagavs i mars 2009 har två komponenter till det: 1) Home Affordable Refinance Program eller harpa för kort och 2) Home Affordable Ändring Program även känd som Hamp-programmet.

Det primära målet för Making Home Affordable Program är att hjälpa till att stabilisera bostadspriserna. Genom att hjälpa dig att stanna i ditt hem som sätter ett mindre avskärmning på marknaden som hamnar sälja till ett lägre pris än marknadspriset – vilket i sin tur bidrar till att stabilisera värdet av alla annans hem omkring dig. Regeringen anser att genom att hjälpa till att stabilisera bostadsmarknaden och bidrar till att hålla människor i deras hem kommer det att bidra till att stabilisera den bredare ekonomin.

Harpan programmet (Home Affordable Refinance Program) är utformat för bolån ägs av Freddie Mac och Fannie Mae, där husägare har råd sina månatliga betalningar, men inte kan refinansiera eftersom de för närvarande är skyldiga mer än deras hem är värt. Enligt detta program Fannie Mae och Freddie Mac kommer att tillåta dem att refinansiera upp till 105% av värdet av deras hem vid dagens marknadsränta. För att kvalificera sig för detta program måste du ha en tillfredsställande kreditvärdighet.

När det Hamp-programmet (Home Rimliga Modification Program) – detta program är utformat för att hjälpa människor som är i avskärmning eller kommer att vara i avskärmning för att hålla sina hem. Detta program är utformat för att hjälpa människor som har lidit någon form av ekonomiska svårigheter till följd av en minskning av intäkter som förlusten av ett jobb för din make eller upplevt en ökning av inteckning betalning som i fallet med en justerbar sats inteckning som justeras upp. Hushållet måste fortfarande ha inkomster dock kredit är inte en faktor.

Enligt riktlinjerna från Hamp-programmet din ränta kan sänkas till så lite som 2% upp till 5 år kan banken också utsträcka återbetalningstiden upp till 40 år, och en del av principen saldot på ditt lån kan vara placeras på tålamod – Ett stort ord betyder det fortfarande hänger ute, men du behöver inte betala ränta på det under en viss tidsperiod. Om du säljer din bostad – du har fortfarande att betala tillbaka pengarna. Alla dessa faktorer är utformade för att få din inteckning betalning ned till 31% av din brutto hushållens inkomster.

För deltagande långivare i Hamp programmet förbundsregeringen har sötad potten genom att ge dem ett incitament att ändra en sökandes lån. För vart och ett av de fem första åren av modifieringen FBI betalar din långivare ett visst belopp per månad för att acceptera ändringen. Dessutom, som en husägare, om du gör din nya modifierade betalning i tid kan du vara berättigad till $ 1.000 i princip minska för varje år du gör dina betalningar i tid – upp till 5 år.

Det är upp till din långivare att avgöra hur de vill ändra ditt lån – de inte alltid har ditt bästa för ögonen så var försiktig. Om du känner de nya villkoren som de erbjuder du ska sätta dig i en sämre situation på vägen du har alternativ. Du bör kontakta din advokat eller ett välkänt företag som regelbundet handlar i lån modifiering som SureFast Lån Modification.com. Dessa kompetenta yrkesmän kan hjälpa till att se till att du får den bästa möjliga och inte får utnyttjas av din bank.

© 2009 Justin Richards – får här artikeln distribueras fritt så länge författarna signaturen / resurs information finns med i artikeln.