Vad är PMI

PMI är en förkortning för Personal Mortgage Insurance. Det har nog funnits en bra länge, men det blev av stor betydelse under de senaste tio åren som hus har skjutit i höjden i värde och få en inteckning för att köpa en blev mer och mer av en utmaning. Den traditionella inteckning har alltid toppat ut på åttio procent av bostadens försäljningsvärde. Idag, kan miljontals människor samlas inte de tiotusentals dollar som krävs för att betala en tjugo procent handpenning, även på en relativt blygsam hem. Långivare har fastställt att någon inteckning på ett hem för mer än åttio procent av bostadens värde ska vara försäkrad genom ett PMI politik, så att de – långivaren – skyddas om du standard på lånet.

Vad det gör är att lägga till en extra summa på din månatliga inteckning betalning, oftast $ 100 dollar eller mer. Det är dyrt, och du är skyldig att betala den förrän du har är tillräckligt långt genom inteckning cykeln att ha vunnit tjugo procent eget kapital i huset. Då blir frågan vilka tjugo procent? Är det härrör från hemmet inköpspris, eller hemmets nuvarande värde? Det är det senare, kommer du att betala försäkringen räkningen för en längre period.

Dessutom, du kommer inte att vara i stånd att leta efter din personliga Mortgage Insurance, även om det är personligt. Det kommer att lämnas av långivaren. Följaktligen, om du skriver in en inteckning som kräver PMI, se till att du vet exakt vilken tidpunkt som försäkringen inte längre behövs. PMI blev en mycket lukrativ sidoljus för många långivare, var några av dem lite slarvar avsluta politiken i tid och andra som ignorerade frågan helt och hållet.

Detta ledde till att husägare Protection Act från 1998, som gör att du kan begära annullering av personlig Mortgage Insurance, när du har 20 procent eget kapital i ditt hus. Din inteckning innehavaren har möjlighet att säga det, men så länge som din betalning rekord är bra, bör du inte ha ett problem slutar det. När ditt eget kapital uppgår till 22 procent, är långivare krävs för att avbryta PMI. Om det inte sägs upp, är det långivande institutet åläggas böter och betalning av dina advokatkostnader. Långivaren måste också återlämna eventuella premier du betalat utöver vad man egentligen skyldig. Du måste vara informerad, skriftligen, när du stänger av ditt hus som du har privata försäkringar för hypotekslån. Långivare måste förklara PMI, och när du kan avbryta det. Din långivare måste meddela dig årligen om när du kan avboka din PMI.

Det är den federala lag i frågan, men du bör vara i stånd att kräva särskilda tidtabeller och datum avbeställning på denna politik. Det har att göra med hur stor del av lånet tidiga betalning år tillämpas på ränta och hur mycket eget kapital. Detta är en fråga du bör studera noga innan du ingår ett pantsättningsförklaring som innehåller PMI. Det är fortfarande betraktas som en kassako av stora långivare och de fortfarande insisterar på det, även om hemmet standard är ner betydligt under de senaste åren.