Vad är omvänd inteckningar

Om du är en erfaren och har svårt att leva på din fasta inkomst då du kan behöva överväga att använda en omvänd inteckning för att hjälpa till med den ständigt ökande levnadskostnader. Om du är som nästan alla individer som lever på en fast inkomst, eftersom priserna på livsmedel och gas gör det allt svårare att njuta av livsstil du projiceras under din pension. Många överväger att förvärva ett jobb på deltid för att hjälpa till med kostnaderna bara detta kan ha en negativ inverkan på din sociala trygghet inkomster och dina skattedeklarationer som du kan sluta på grund av skatter i slutet av året.

Med omvänd inteckningar ändå kan du få tillgång till extra pengar och det kommer inte att negativt röra din nuvarande ekonomiska situation. Denna typ av inteckning är lätt att kvalificera sig för och kan hjälpa dig att komma tillbaka till att leva i den stil du hade hoppats på. Många konsumenter undrar vad åsiktsskillnad mellan en omvänd inteckning eller ett hem kapital lån är här är hur varje verk:

Omvänd inteckningar, helt enkelt uttryckt, att tillåta dig att använda det egna kapitalet som du har i ditt hem utan att förvänta sig att göra månatliga betalningar. Ett hem kapital kredit ger dig också tillgång till ditt eget kapital, dock måste du upprätta betalningar varje månad på den summa som du lånar.

Det finns andra faktorer som man också bör tänka på. Till exempel med ett hem kapital kredit måste du visa bevis på inkomst till din långivare för att kvalificera sig medan den omvända inteckning du inte behöver eftersom långivarna kommer att få sina pengar tillbaka när du eller någon på handling är inte längre bor i hemmet.

Så kvalificerar dig för denna typ av lån? Det finns bara en ett par av kvalifikationer som du måste uppfylla för att vara berättigade. Först måste du och alla på dådet vara minst 62 år gammal. Därefter måste du äga fastigheten direkt eller du kan uppleva en riktigt liten inteckning kvar på hemmet. Denna fastighet måste också representera din primära bostad och du måste leva där. Detta är allt du behöver för att kvalificera sig för denna typ av lån.

När du kvalificerar du kan få dina pengar på flera olika sätt. Du kan få ett engångsbelopp, kan du föredrar att ha satt månatliga betalningar, eller använda en kredit alternativ. Den avgörande affär att tänka på med denna typ av lån är att du aldrig kommer att kastas ut ur ditt hem. Långivaren kommer att vänta tills alla på gärningen inte längre bor i hushållet att samla sina avgifter, principen och ränta.

Det finns några negativa som du också kan överväga och de är högre räntor och högre avgifter. Eftersom du inte producerar några månatliga betalningar på lånet och långivaren kan behöva vänta år eller potentiella decennier att få återbetalas, de oftare än inte ut mer sådan ränta än vissa andra typer av inteckningar. De avslutande avgifterna är också mer pengar än en vanlig stängning kanske.

Så om du hittar dig själv lider att faktiskt arbeta på det att gå ihop, är minst 62 år gammal, och äger ditt hem, bör du överväga en omvänd inteckning. Med denna extra inkomst kan hjälpa dig att förlänga samma livsstil och som de flesta bedömare kommer att försäkra er om att i slutet av 2008 gaspriserna, på det nationella genomsnittet, skulle vara $ 5 eller mer per gallon tala om ökningen av livsmedelspriserna.