vad är mobilt hem inteckning

Om man överväger att köpa en husbil och har det finansieras genom en typisk hem inteckning, bör han vet redan att det skulle vara mycket möjligt att göra det nuförtiden. De flesta banker och långivare inte skulle ge en vanlig inteckning plan för människor som har för avsikt att köpa en husbil. Finansiering dessa hem skulle vanligtvis faller under de vanliga personliga arrangemang fastighetslån.

Den tumregel som de flesta långivare använder i utlåning till köpare av husbilar är att rörlighet innebär högre priser. Detta innebär att “hjul” om installerade eller tas bort, definitivt kommer att skjuta upp utlåningsräntorna för inteckna den. I en färsk studie som gjordes av Bankrate.com som granskade omkring 20 stora utlåning företag visade att sju av dessa företag var inte ens beredd att ge någon form av utlåning system för att köpare av mobila och tillverkade hem. Det finns dock visst hopp för hela marknaden för utlåning för mobila bostadsköpare som fler och fler människor hamnar i detta tåget.

Långivare brukar be om en högre ränta för mobila bostadslån. Detta eftersom de vill vara säkra på att de får ett visst inflytande vid utlåning till människor som har några tillgångar för att kunna betala tillbaka detta lån. Det är ett grundläggande faktum att människor som upplever budgetrestriktioner är de som köper husbilar. En annan faktor som bidrar till de högre priserna för personlig egendom lån är att alla de administrativa och transaktionella kostnader förs till låntagaren.

Det begränsade antalet långivare för mobila bostadsköpare gör det mycket svårt för dem att finansiera sina hem. Den bästa strategin är att försöka få en inteckning för husbil. Man bör göra en omfattande forskning innan de flyttade till en personlig egendom lån. Om man inte kan få en inteckning arrangemang för finansiering av husbil, är det bästa sättet att gå för att ha en god kreditvärdighet. Man bör också vara medveten om de olika lagar som påverkar mobil villaägare. Ett exempel är husägare initiativ av president Clinton (circa 1996) som ger incitament till mobila villaägare.