vad är kraven för omvänd inteckning

Vad exakt är omvänd inteckningar? Har du hört talas om dem? Nåväl, låt oss börja med att säga att de skulle kunna göra livet lättare för dig. Det finns en hel del fördelar i omvänd inteckningar som skulle vara mycket välkommet så långt som du är orolig när du är i behov av pengar.

Omvänd inteckningar har visat sig vara en rimlig lösning på många problem för många människor. När det finns medel som krävs för hemmet förbättring eller medel till medicinsk hjälp, etc, folk tycker att de får de medel som behövs om omvänd inteckningar utan att egentligen betala för det. Tidvis finns inblandade avgifter som faktiskt kan minska det belopp som betalas till husägaren och beloppet är betydligt mindre än det lån som krävs.

Man måste vara minst 62 år gammal för att kvalificera sig för en omvänd inteckning och i allmänhet finns det inga kontroller som kredit eller andra kontroller som utförs. Husvagnar dock inte uppfyller kraven för en omvänd inteckning. Villaägare kan vara singel eller ett par och de som har en del eget kapital på deras hem kommer att kunna få detta baserat på om de äger eller inte bara. Men om pengar är skyldig genom en panträtt eller någon annan inteckning, då det måste löna sig att använda den omvända inteckning och om att beloppet är otillräckligt, då dina personliga besparingar måste användas.

En annan sak att tänka på är att om det finns ett pågående ärende om konkurs sedan in få den omvända inteckning kommer att försenas tills fallet är över. Detta beror på att det måste bekräftas att huset är inte del av någon konkurs fordringar och ägarna kommer att fortsätta att vara titel innehavare av huset.

Ett ytterligare alternativ är där den lokala eller statliga myndigheter som faktiskt bidrar till att finansiera den omvända inteckning och detta blir ytterligare ett alternativ. De flesta av dessa inteckningar som tas backas upp av FHA. Detta ger att om husägare dör eller flyttar ut ur huset och intäkterna är inte tillräckligt för att täcka kostnaden för omvänd inteckning, då FHA kommer att se till att balansen fonder rensas av dem.

Många långivare och regeringar ger ut omvänd inteckningar och om du uppfyller kriterierna då kan du dra nytta av det och göra ditt liv lite mer bekymmersfri. Det är det grundläggande löftet att omvänd inteckningar ger dig – för att göra ditt liv lite lättare när man måste betala pengar för något.