Vad är inteckning undsättning systemet

Om du gör anspråk på vissa inkomstrelaterade förmåner kan du begära om hjälp med räntekostnader mot din inteckning från arbetsförmedlingen. Du bör också kontakta din långivare om att ändra din inteckning om möjligt att minska betalningarna.

Om du har andra skulder måste du också söka skuldrådgivning från nationella företag som paypal eller CCCS som erbjuder gratis rådgivning. Det finns många företag där ute som inkluderar payplan eller CCCS som en del av det firma för att lura intet ont anande desperata människor till att använda deras företag, men dessa företag kommer att debitera en avgift för något du kan få gratis från ovanstående företag.

Om du inte är berättigad till hjälp från arbetsförmedlingen mot inteckning kostnader eller det utdömda beloppet är inte tillräckligt. Sen efter ber din inteckning företag om hjälp om du fortfarande inte har råd att betala lånet då du kommer att vara berättigade att ansöka om statliga inteckning räddning system i Storbritannien

Kriterierna är att du måste ha uttömt alla möjligheter såsom att söka skuldrådgivning och kontakta långivaren innan de prövas för ordningen. Kriterierna är stränga i att det bara är en begränsad pott med pengar även om detta rinner ut i miljoner och att du måste en stå inför utmätning 2 har ett barn under 16 år eller ohälsa inom hus håll 3 fastighetsvärdet får inte vara över den regionala lock som är 135 tusen i nordvästra 4 måste det finnas högst 20 procent negativt eget kapital i fastigheten också

Om du kvalificerar dig på de 4 poäng kan du lämna in en ansökan till din lokala rådet som skall beaktas. De flesta kommuner har instruerat en lokal rådgivning byrå som Citizens Advice Bureau att filtrera ansökningarna och att hjälpa till med formen fyllning. Om du inte är säker på vem som är din lokala myndighet är då du behöver kontakta din bostad för vidare information.

När du har bedömts och formen avslutade sedan en besiktningsman kommer att närvara på din egendom för att värdera din bostad och fastställa beloppet för eget kapital om det är positivt eller negativt. Om du har negativt eget kapital så din långivare kan vara villiga att acceptera mindre än vad som betalas om de ska betalas i sin helhet. Det finns också möjligheten att ditt råd kommer att erbjuda de hemlösa Prevention Fund. Teorin bakom Local Authority Repossessions Prevention Fund är att relativt små belopp kan hindra människor från att bli vräkta och därigenom bli hemlös.

Lokala myndigheter kan förlänga små lån till familjer som riskerar hemlöshet genom utmätning eller avhysning via Repossessions Prevention Fund.
Det kan också användas till exempel för att hjälpa hyresgäster inför vräkning som kämpar med hyra eller amorteringar. Små lån till top-up långivare nedskrivning på fall Mortgage Rescue där lägenhetsinnehavare är i negativt eget kapital. Långivare kan skriva ner det ursprungliga lånet eller konvertera fordringen till ett lån utan säkerhet. Du bör kontakta din lokala bostadsmarknaden team eller kontor rådet att undersöka om denna tjänst är tillgänglig för dig.

Om processen allt går smidigt och försäljning av ditt hem är klar till en bostadsrättsförening då du kommer att bli hyresgäst i bostadsrättsföreningen med rätten att reparera och ett överkomligt hyra. Du kommer också att ha back up för att hävda bostadsbidrag för att betala din hyra om du inte arbetar eller tjäna en låg inkomst. Den inteckning undsättning systemet möjliggör för människor att bo i hem som de är nöjda med och som bara kan vara en bra sak.