Vad är inteckning punkter

Många har hört talas om ordet punkter eller har hört talas om begreppet, betala punkter, eftersom det gäller att köpa ett hem. Vissa konsumenter är dock inte säker på vad det ordet eller termen medel, och det är olyckligt eftersom ämnet är viktigt. Denna artikel undersöker grunderna bakom poängsystem hem köpare.

När du köper ett hem, måste du ofta betala poäng. Betalar punkter är en metod för att betala räntor i en klumpsumma, på framsidan, för att få en lägre ränta på en fast ränta inteckning. Det är lätt att beräkna värdet av en singe punkt. En punkt är lika med 1% av inteckning belopp. Det är lätt att se att fler poäng du betalar, desto lägre din bolåneräntan vara.

Ett exempel kan vara: En 30-årig, $ 150.000 inteckning kan ha en ränta på 6,7%, men kommer med en avgift på 1 poäng, eller $ 1.500. För att betala detta, skulle du behöva betala $ 1,500.

En långivare kan ta ut 1, 2 eller fler poäng. Det finns två typer av punkter: rabatt poäng och poäng originering.

Rabatt poäng: Dessa typer av platser är verkligen förutbetalda räntor på bolån. Ju fler poäng du betalar, desto lägre räntan på lånet. Det går också att ju färre poäng du betalar, desto högre räntan vara. Bostadsköpare normalt försöker att betala allt från 0 till 4 poäng, beroende på hur mycket pengar de har på handen, och hur mycket de vill sänka sina räntor. Denna typ av punkt är för närvarande avdragsgill.

Uppkomst Poäng: Detta är också känd som en originering avgift med vissa långivare. Det laddas av långivaren att betala kostnaderna för att göra lånet. Ursprungsbasstationen punkten (eller avgift) är avdragsgilla endast om det användes för att få inteckning och inte att ersätta andra avslutande kostnader. För de nuvarande bestämmelserna om detta bör du kontrollera med din långivare, advokat, eller IRS.

När man beslutar hur många rabatt poäng för att betala, bör bostadsköpare överväga följande. Tänk på att ju fler poäng du kan betala nu, kommer den lägre månadskostnaden bli. Här är några frågor att tänka på:

Hur mycket pengar kan du spendera på poäng, och har du här kontanter i handen?

Hur länge tror du att ha hemma eller inteckning? Det viktigaste här är att ju längre du tänker ha den inteckning eller hemmet, desto mer känsla det gör att betala så många poäng som möjligt på framsidan.

Om du tänker hålla hemmet under en längre tid, kan det vara värt att sänka räntan genom att betala mer poäng. Å andra sidan, om du vill ha lägsta möjliga avsluta kostnader, välja en 0 poäng eller något högre poängvärde kan vara din bästa alternativet.

Du kan hitta online räknare som kan hjälpa dig att se de skillnader som punkter kan göra med någon speciell lån. Du matar helt enkelt den information som du har till exempel lånebeloppet, längden på lånet, räntan, som erlagts och räknaren kommer att visa dig resultatet. Detta är ett bra sätt att få snabb information om punkter och hur de kan påverka ditt lån i det långa loppet.