Vad är inteckning och liv skydd försäkring

Inteckning och liv skydd försäkring som också är känd som en inteckning skydd planen gör precis vad namnet antyder. Denna typ av politik kommer att ge dina nära och kära för att betala lånet ska du dö innan den betalas ut.

Men det gör mer än att bara betala ut bör du dör omedelbart. Om du tar ut den här typen av försäkring du kommer att täckas om du råkar bli diagnostiserad med en dödlig sjukdom som du inte förväntas leva längre än 12 månader.
Policyn kan också betala ut om du har tagit extra skydd för kritisk sjukdom och diagnostiseras med en kritisk sjukdom som omfattas av er politik. Om du har tagit möjligheten för bestående men och det värsta skulle hända och du blir permanent handikappade, då du kommer också att omfattas.

Den inteckning skydd planen (inte att förväxla med inteckning betalning skydd försäkring) fungerar lite annorlunda än den nivå som betalning skydd planen att det belopp som den betalar ut minskar ju längre du har planen. Detta är den typ av plan som helst skulle passa dem som har tagit ut en återbetalning inteckning. Det skulle inte gynna dem som har ett intresse bara inteckning.

Medan skyddet minskar ju längre du har den politiken, det finns alltid tillräckligt pärm till pärm din inteckning.

Försäkring av detta slag kan tas ut tillsammans eller var för sig, beroende på omständigheterna, och det finns inga kontanter i värde på denna typ av politik.

Som alltid finns det undantag som med all försäkring och du bör se till att du förstår de villkor som läggs ut i politiken. Shoppa runt kan hjälpa dig att få en billigare affär på grund av premier varierar kraftigt från företag till företag. Att få online offerter från så många företag som möjligt innan förträngning ner ditt val är viktigt för att få bästa möjliga resultat och värde för din premie.

Många politik av denna typ kommer även inkluderar gratis dödsolycka lock, så när bedömningen premierna detta är en faktor att ta hänsyn till. Vad detta skydd innebär att från det att du gör din ansökan att du antingen bli minskat eller accepterade, om du skulle ha en olycka som resulterar i din död upp till 90 dagar senare, då du omfattas ändå.