Vad är inteckning och andra inteckning

Ordet inteckning ordagrant översatt från gamla franska betyder “död pant”. Idag är det allmänt förstås ett lån säkrade mot egendom. En inteckning (även kallat ett bostadslån) är ett juridiskt avtal mellan en långivare och en låntagare som använder egendom som säkerhet för lånet. Långivaren kan ta besittning av fastigheten om låntagaren inte betalar förarrangerade betalningar bostadslånet.

En inteckning långivare är en finansiell institution som ger blivande husägare med medel under en långsiktig period för att betala av sina lån bostadslån. Låntagare är skyldiga att betala månatliga avbetalningar till sina långivare som omfattar principen, räntor, och ytterligare avgifter långivare. Exempel, Mortgage Bankers och mäklare inteckning.

En inteckning mäklare är mellanhanden som hjälper matcha låntagare med långivare baserat på motsvarande behov och normer. Inteckning mäklare ordna mer 80% av alla transaktioner mellan låntagare och långivare, men Mortgage Bankers faktiskt finansiera och distribuera den största delen av bostadslån jämfört med alla andra långivare.

Ett topplån är en typ av inteckning refinansiering som tillåter dig att skaffa ett andra lån på ditt hem utöver din första bolån.

Mortgage refinansiera uppstår när låntagaren använder pengar från en refinansiering lån för att betala av ett befintligt bostadslån. Låntagare gör vanligtvis detta för att förlänga sin period bostadslån, ansöka om en lägre ränta, eller att använda några pengar på det egna kapitalet.

Om du bryter mot villkoren i ett låneavtal, exempelvis genom att inte betala tillbaka till långivaren, har långivaren rätt till enligt handling av inteckning för att göra en ansökan till domstol. Detta kan resultera i re-innehav och försäljning av fastigheten för att betala av skulden, är emellertid denna åtgärd normalt endast vidtas som en sista utväg.