Vad är inteckning betalning skydd försäkring

Ska jag ha den här typen av försäkring?

Betalning skydd försäkring är inte obligatoriskt, men det kan vara ett villkor för vissa lån.
Betalning skydd är en frivillig skuldavskrivning program som kan avsluta ditt lån balans eller din månatliga lån betalning. Avgiften baseras på den månatliga utestående lånet balans och kan läggas till den månatliga utbetalningen eller ens i slutet av låneperioden under vissa omständigheter.
Du kan få försäkring av räkningar, andra än bolån, i händelse av sjukdom eller arbetslöshet – såsom kreditkort och bil betalningar lån.

Medan du är vid god hälsa och har ett jobb, betala av ditt bostadslån eller inteckning kanske inte vara ett bekymmer för dig.
Tänk om, tänk om dina förhållanden ändras över en natt. Kanske du förlorar ditt jobb eller har en olycka som lämnar dig oförmögen att arbeta. Ett lån för ditt hem, bil eller andra större inköp kan utgöra en betydande börda för din familj om du skulle bli handikappade eller till och med dö. Att inte kunna göra inteckning eller andra betalningar lån kan göra en svår situation ännu värre för din familj.

Många människor anser aldrig Betalningsskyddsförsäkring när man tar ut sina bostadslån. Många tror att de kommer att kunna lita på ditt sparande eller kanske hjälp från staten att betala lånet om du inte kan arbeta – men forskning har visat att de flesta låntagare skulle finna att dessa linjer skulle vara otillräcklig för att täcka lånet betalningar.

Det anses att för människor som kanske har sträckt sig ekonomiskt med en inteckning eller med lån, är det förmodligen ännu viktigare att täckas i händelse av oförutsedda arbetslöshet.

Nackdelen är att premierna kan bli dyrt och ökar kostnaden för lånet. Människor som sträcker sig till de lånekostnader tenderar att välja bort betalning skydd försäkring, eftersom de är på gränsen av sin budget redan. Detta kan leda till en “catch tjugotvå ‘situation där betalning skydd är tillrådligt, men dyr!

Bra politik kommer att täcka alla räkningar som rör ditt lån eller inteckning – inklusive räntor och amorteringar. Men vem som helst med en inteckning eller lån bör överväga att ta ut det om du inte är absolut säker på ditt jobb eller om du inte kommer att ha en allvarlig olycka!

I allmänhet kommer en bra Payment Protection policy börja betala en månad efter att du är utan arbete (antingen genom sjukdom eller arbetslöshet). Generellt politik betala för 12 månader. Man tror att folk kommer att ha funnit annan anställning eller tillfrisknat från sjukdom under denna period. Dock kommer vissa politikområden täcka upp till 120 månader betalningar – normalt inom en viss summa säga, till exempel, upp till $ 120.000. Detta, naturligtvis, är sannolikt att återspeglas i kostnaderna för premierna.

De flesta försäkringsbolag kommer att täcka antingen den huvudsakliga inkomsten leverantören eller inkludera en andra person namnges på lån eller amorteringar.

När du berättar för din leverantör som du är utan arbete och detta verifieras, bör dina försäkringar börjar vanligen efter cirka en månad utan lön. Det är vanligt i de flesta fall att betalningar görs direkt till din inteckning / långivare, men i vissa fall betalas ut till kunden.

De flesta människor tenderar att köpa Betalningsskyddsförsäkring från sin inteckning / långivaren vid tidpunkten för transaktionen, eller om de går igenom en mäklare / rådgivare – genom att broker.

Däremot kan betalning skydd försäkring köpas som en fristående produkt från någon leverantör. Se upp för långivare som insisterar på att du ska ta deras försäkring.
Gå någon annanstans och shoppa runt.

Medan författaren strävar efter att säkerställa riktigheten av informationen i denna artikel, är du påmind om att detta är endast en guide och du bör alltid kontrollera med lokal professionell innan något arbete baserat häri.