Vad är icke-status bolån

Icke-status bolån är utformade för människor som antingen inte kan bevisa sin inkomst eller som lider av negativa kredit. “Non-status bolån” är en term som löst används för att beskriva alla inteckningar som inte är standard high-street bolån.

Icke-status inteckningar för egenföretagare är också kända som “self-certifiering bolån”. Denna kategori av icke-status bolån kräver individer att uppge sina inkomster till långivaren utan att behöva tillhandahålla bevis i form av lönebesked och andra uppgifter om resultatet.

Självcertifieringen typ av icke-status bolån oftast kräva att låntagaren att finansiera en större insättning som för vanliga bolån. De är också kända för att locka något högre räntor än vanliga inteckning produkter. Under senare år har dock med icke-status inteckningar blir allt populärare, har räntan skillnaderna minskat.

Låntagare som lider av negativa kredit kan också ansöka om icke-status bolån. Negativa kredit inteckningar är en annan typ av icke-status bolån än själv-cert, men de normalt fortfarande kräver en insättning och locka premiesatser ränta.

Mängden ränta på denna typ av icke-status bolån kommer att bero på graden av negativa kredit sökanden har på sin kredit historia. Ljus-negativa sökande får endast åläggas att betala en något högre ränta än låntagare i vanliga bolån, medan tunga negativa sökande kan bli skyldig att betala en ränta flera procentenheter högre än personer med en ren kredit-fil.

Den icke-status bolånemarknaden har expanderat kraftigt de senaste åren och låntagare kan nu välja från ett komplett utbud av rörlig ränta, fast ränta, räntetak, rabatt, och flexibla produkter inteckning.

Detta beror på det faktum att demografin i den allmänna befolkningen har förändrats avsevärt under de senaste tio åren vilket innebär att färre människor än någonsin kvalificera sig för vanliga bolån.

Det finns fler människor än någonsin att arbeta på en egenföretagare och som är oförmögna att fullt ut bevisa sin inkomst med lönebesked. Det finns också en stor, och växande, andel av befolkningen som utsätts för någon form av negativa kredit på sina kredit-filer.

Hypotekslångivare därför tvingas att ta notis om den icke-status bolån marknaden för att säkerställa att de inte förlorar sin kundbas.

Om du funderar på att ansöka om någon typ av icke-status bolån kontakta en oberoende inteckning rådgivare för opartisk rådgivning.