vad är första gången köpare inteckningar

Den svåraste delen av belåning är ofta det allra första steget, att få din första inteckning. Svårigheter finns från både ekonomisk synvinkel, att få nivån av deposition om det behövs med tanke på det höga priset på bostäder nyligen, också välja vilken av de tusentals inteckningar finns är den rätta för dig efter att lära sig en virtuell ordbok av terminologi för att avgöra bästa sättet att vända. När du förstår språket och har valt en inteckning rådgivare allt ska falla fint på plats.

Vad exakt är en första köpare?

Detta kanske låter som en dum fråga, men förvånansvärt nog olika långivare har olika tolkningar av hur detta definieras. Innebörden kan vara allt från någon som är mest sannolikt ganska unga och i deras 20, AOS funderar på att köpa sin första fastighet för att komma in på fastigheten stege, medan andra långivare kan se dig som en första gången köpare om du av någon anledning har varit utanför fastigheten stege i över 3 år. Så även om du, Aore tidigare ägt fastigheten, kan du fortfarande ses av långivare som en första gången köpare.

Oavsett ditt val av långivare och deras kategorisering av er, är den viktigaste faktorn för att godkännas naturligtvis din förmåga att betala tillbaka ditt lån. Funderar du på att förbättra din kredit historia är det bästa sättet att bidra till att du är godkänd för någon inteckning program du gör.

Att göra en insättning på fastighet

Detta kan vara din allra första hem, men du kommer att bli förvånad över att upptäcka att du vann? T måste alltid hitta en enorm bunt kontanter och fastställa en deposition för att säkra finansieringen. Många banker och hypoteksinstitut erbjuder 100 procent bolån, vissa långivare kan även erbjuda så mycket som 125 procent av värdet på hemmet om du funderar på att genomföra stora förbättringar men detta är naturligtvis mycket riskabelt.

Om du har en stor insättning tillgängligt här fungerar alltid ut bäst för dig oavsett vad. Ju mer du har råd att lägga ner i kalla hårda kontanter desto bättre. Att göra en stor insättning är en bra idé eftersom du kommer att få betala ränta på mindre av kostnaden för din fastighet, och därmed minska dina risker med negativt eget kapital där kostnaden för ditt lån kan uppväga värdet på ditt hem.

få en principöverenskommelse

Innan du har hittat en fastighet och förälskat sig i det, måste du få en uppfattning om hur mycket du har råd, och söka en principöverenskommelse för detta belopp. Du kommer då att veta det högsta priset för ett hus eller lägenhet du har råd och kunna röra sig snabbare på att avsluta affären. Du kommer att ha olika kredit kontroller för att säkerställa att du är den du säger att du är innan långivare ger dig denna stora lån. När du passerar kreditkontroller, kan du förses med ett intyg, som du kan använda för att visa mäklare och säljare som du, Aore en bra utsikter med en stark indikation på beviljade medel. Det, aos inte en garanti för att du, Äôll kunna köpa huset du slutligen vill, det kommer att bestämmas genom en värdering på din potentiella nya hem för att bedöma dess verkliga värde, måste din adress också bekräftas, samt bevis på din och kanske era makar månadsinkomst.

Många faktorer gör upp processen med finansiering av ditt första fastighet när du kommer igång, till exempel att arbeta ut hur mycket du har råd att betala varje månad (det belopp du kan låna är normalt 3 ¬ O gånger din lön), livslängd inteckning , som människor väljer normalt i 25 år, men som människor kan ha gått lite över sina tillgångar skulle kunna vara så mycket som 40 år för att kunna återbetala hela, eventuella kostnader för att lämna inteckning (ibland införts för att minska sannolikheten att du kommer remortgage någon annanstans i ett par år), don? t glömma att budgeten för dina rättegångskostnader. Om du är förvirrad om allt sitt bästa för att tala med en inteckning rådgivare som kan se till att du har allt du behöver.