Vad är FHA bostadslån

FHA bostadslån är låga handpenning lån som garanteras av FHA. FHA är en del av USA: s regering som ger inteckning försäkring för FHA godkänd långivare.

Den främsta orsaken långivarna skulle låna ut till bostadsköpare som endast har en liten summa pengar för en handpenning FHA tar bort mycket av den risk för långivaren. Om FHA Housing betalningsförsummelser då FHA kommer att återbetala fullt belopp av lånet till långivaren. På grund av regeringens försäkringar långivarna är villiga att ge mildare termer till hemmet köparen.

FHA Home Loan Program är inriktad på människor med mindre än perfekt kredit och högre skuld till inkomst nyckeltal. Du kan få en bra uppfattning om vad din skuld-till-tal är genom att ta alla månatliga skuld betalningar såsom bil betalningar och kreditkortsbetalningar och dividera det totala beloppet av din månatliga inkomst. Detta är din skuld till inkomst-tal.

Om detta antal är nästan 30 till 40 procent så finns det en god chans att du kommer att kvalificera sig för en FHA bostadslån.

För närvarande FHA bostadslåneprogram handpenning krav är endast 3,5%. De flesta konventionella lån kräver upp till 20% handpenning. Du kan också be säljaren att betala de flesta av dina stänga kostnader. Och som jag sade ovan, har din kredit inte vara perfekt.

Du kan få Mor FHA lån Information genom att klicka på länkarna i slutet av denna artikel.

FHA inte låna ut pengar till inteckning, garanterade de bara lånebeloppet. Det är inte svårt att hittat en långivare som kommer att göra en FHA bostadslån, det finns många i hela USA.

FHA hjälper generellt låga till måttliga inkomster individer få lån, men man bör vara tydligt att det är faktiskt inte det FHA att lån ut pengarna. För att få fördelarna med en FHA lån, måste du hitta en långivare som är godkänd för att göra FHA lån.

Normalt tar det inte längre att säkra denna typ av lån än ett vanligt lån. Vanligtvis kan du avsluta med 30-45 dagar.

En nackdel är att hemmet köparen har att betala privata försäkringar för hypotekslån. Du kommer att ha en up-front belopp som kan rullas tillbaka in i inteckning och dessutom ett månatligt belopp som kommer att ingå i din månatliga inteckning betalning.

FHA bostadslån har blivit den enda låg handpenning alternativet i dagens bostadsmarknad. De har blivit mycket populära och de kan vara det enda sättet att du kan få en inteckning för ditt drömhus!