vad är fast ränta inteckning och rörlig ränta inteckning

Fast ränta inteckning, som namnet antyder, löper med en fast ränta under en viss tidsperiod. Denna period kallas som inteckning sikt. Termen kan vanligtvis vara från 6 månader till så länge som 25 år.

En rörlig ränta inteckning har en fast betalningsvillkor för. Men dess ränteförändringar. Det rör sig i mönster till rådande ränteläget på marknaden. Du betalar ett fast belopp, men det kommer att delas mellan ränta och amortering. Så det följer att om räntan är hög, går mer pengar till betalning för det istället för den huvudansvarige.

Välja vilken typ av inteckning i huvudsak beror på din förmåga att hantera risker. Om du ville ha stabilitet i dina betalningsvillkor för livet av det, då en visstidsanställning inteckning är något för dig.

En fast ränta inteckning kan skapa en fast tabell för dig i 5 år, om till exempel som är den term du vill ansöka om. För loppet av fem år, du kommer att betala ett fast belopp enligt samma räntesats bord.

Nu om du är en person som ville ta chansen att inteckning belopp du sökt kan betalas ut på en mycket lägre ränta än den som ges av en fast ränta inteckning, sedan en rörlig ränta inteckning är för dig. En rörlig ränta inteckning ger möjlighet att få en mycket låg ränta under en viss period inom begreppet.

Expert finansanalytiker är bättre med en rörlig ränta inteckning. Och det beror på att de kan förutsäga trender i de nuvarande ekonomiska förhållandena. Och om de kunde skjuta den mot de närmaste åren, då är du säker på att dra större nytta av en rörlig ränta inteckning.

För att du ska avgöra vilken av dessa två bolåneräntor är passande dig, analysera din ekonomiska förmåga liksom du analytiska färdigheter. Fast ränta visar sig vara mer stabil än den rörliga räntan. Ta det om du föredrar konsekvens.

Rörlig ränta har sina egna belöningar. Men tillsammans med det, vissa risker kopplade. Är du villig att ta risker för de belöningar? Om ditt svar är ja, då kan du välja rörlig ränta alternativet när som helst på dagen.