Vad är ett topplån

Ett topplån bygger främst på dessa två villkor. Ett bolån kan grovt förstås som ett slags kontrakt eller ett juridiskt avtal, där låntagarens egendom ställts som säkerhet eller säkerhet garanti, och det lånade beloppet eller kredit i allmänhet återbetalas i små paket av fördefinierade belopp, vilket också är kallade delbetalningar. Enligt kontraktet eller överenskommelsen, lovar köparen att återbetala kapitalbeloppet eller själva lånebeloppet, och dess intressen, under en bestämd period, även känd som lån besittningsrätt på ett regelbundet och ordnat sätt. En lien är förstås som en juridisk rättighet eller ett krav som införts av kreditgivaren eller långivare på fastigheten, mot vilken krediten tas eller lånas. I ett enkelt språk panträtt innebär att borgenären har en laglig rätt att göra sig av gäldenärens egendom, i händelse av fallissemang eller gäldenärens oförmåga att betala amorteringar.

Ett topplån är ett ytterligare hypotekslån, som läggs till ditt första eller ursprungliga bolån. Eftersom den nya bolån fästs i anslutning till den första eller ursprungliga inteckning, är det allmänt kallas ett topplån – sekund eftersom det faller på nummer två i förhållande till den huvudsakliga hypotekslån. Denna andra hypotekslån har alla kännetecken på dess ursprungliga eller huvudsakliga lånet. Kort sagt, du har ett tillstånd där två hypotekslån kvar sida vid sida, varje lån med sin unika uppsättning eller villkor.

Varför använda ett topplån?
Nu, om två lån är att dela samma inteckning, dvs samma värdepapper eller säkerheter garanti, vad är behovet av att gå in för ett topplån? Svaret är ganska enkelt. När folk går in för ett hypotekslån, de förstår innebörden och vikten av en panträtt. Gäldenären vet säkert, om de standard, eller sluta med oförutsedda omständigheter och inte kan betala sina skulder, har borgenären en laglig rätt att sälja av huset som erbjuds som säkerhet och återkräva avgifter. Så individer är väldigt försiktiga med säkrade lån, och allmänt använda precis tillräckligt med pengar för att tillfredsställa sina behov. Som ett resultat, är den fulla potentialen av panträtten inte utnyttjas. Det innebär att om fastigheten är värd $ 1,00,000 / – en inteckning anläggning på $ 40.000 / – eller 50.000 $ / – i allmänhet utnyttjat mot säkerheten. Den återstående potential inte utnyttjas. Det är där en andra inteckning kommer in Om låntagaren önskar extra pengar, eller har ett behov av att finansiera vissa krav, kan den outnyttjade potential kvar från den första inteckning aktivitet skall användas för ytterligare inteckning. På grund av detta, är den andra inteckningen även kallat ett hem kapital lån. De två termer kan användas i stället för varandra.

Fördelar med ett topplån
• Den husägare måste betala en mindre handpenning, och i vissa fall, är handpenningen helt undvikas, för att utnyttja den extra kredit. Under transaktionen, har husägare möjlighet att bryta upp det totala lånebeloppet i två separata lån kallas en combo lån. Den påhäng eller riskfaktorn fördelas mellan de två lånen, vilket högre sammanlagd lån till värden och en mycket lägre blandade räntor.

• De extra medel som kan ge en husägare med välbehövliga kontanter för att förbättra kvaliteten på deras hem eller betala hög ränta lån. Den största fördelen är att det är möjligt att undvika en refinansiering av de befintliga första inteckning.

• Andra inteckning hjälper husägare att undvika att betala PMI eller privata försäkringar för hypotekslån. De resulterande besparingar kan vara betydande beroende på lånet bryta ner, och ofta sparar husägare hundratals dollar i månaden, i form av extra kostnader. Om det första lånet hålls vid eller under 80% lån till värde, är det extra PMI inte måste betalas.

• De månatliga betalningarna på topplån är idealiskt låga jämfört med sin första inteckning. De villaägare sluta med en stor mängd likviditet, vilket kan användas för att betala av befintliga lån eller ens finansiera ett kommersiellt projekt.

• Den andra inteckning erbjuds för både ställbara och fast ränta alternativ, så det finns många alternativ att välja mellan och att hitta den exakta kreditfacilitet för att uppfylla dina behov.