Vad är ett lån modifiering i lekmannatermer

“Vad är lån modifiering?” är verkligen frågan surr bland villaägare över hela landet. Som lån modifiering verkar vara det alternativ som är mest stöds av Obamas Home Affordable Program för de oroliga för att förlora sina hem, folk undrar bara vad är lån modifiering och hur fungerar det.

Innan djupdykning i vad det är och hur det fungerar, är det viktigt att veta vad det inte är: En catch-all hem sparare. Det finns människor som söker modifieringar som tror att få en våtservetter rengöra alla sina ansvarsområden, och det är helt enkelt inte sant.

Det enda sättet att få en inteckning ändring är att uttrycka att du är villig att arbeta med din långivare och sedan göra det. Långivare vet när du runkar sin kedja och godkänner inte folk som de inte tror kommer att komma igenom på sin del av affären. Långivaren sänker din ränta, och du gör dina betalningar – det är affären.

Långivare vill inte att du ska gå in avskärmning, men ger en modifikation gör dem förlorar pengar. Det enda sättet de godkänner är om de är säkra på att du kommer att åtminstone betala dem den nya, lägre belopp.

Så vad är lån modifiering och hur fungerar det? Din räntan sänks till ett belopp som du kan hantera, baserat på din skuld till tal, fastighetsvärde och kredit. Vissa långivare erbjuder även att rensa en del av principen i sina paket lån modifiering. Tvärtemot vad många tror, ??är ett lån modifiering inget som refinansiering, som tar ut ett nytt lån för att få några pengar tillbaka. En modifikation ändrar bara din inteckning till en lägre, fast ränta.

Långivare besluta om att bevilja en husägare en modifierad lån beroende på en mängd faktorer, och ingen av dem har samma kriterier. Nästan alla långivare titta på värdet på hemmet, kredit, skuld till tal, hittills den första inteckning togs ut, oavsett om det är bosättningsorten, och inteckning betalning historia. De ser alla på samma faktorer, men de letar efter olika saker.

Det är ingen hemlighet att en ändring av lån kan vara till hjälp, men att få en kan vara svårt på grund av den rigida krav långivare har på dem. Dock kan en husägare välja att antingen försöka få en på egen hand eller anlita en professionell eller advokat för att hjälpa till med ansökan och förhandlingar.

Oavsett vilken metod för att få det, oavsett vilken ränta du hoppas på, att du inte längre behöver fråga “Vad är lån modifiering?”