vad är en subprime mortgage

En subprime inteckning är en typ av hypotekslån som brukar ges till personer som inte har perfekt kreditbetyg. Dessa inteckningar ursprungligen speciellt utformad för att ge människor med dålig kredit historia att fortfarande kunna komma åt utlåning tjänster.
Om din ekonomiska meritlista har nedsatt din kredit historia på något sätt så kan du väl finna att vanliga långivare och standardprodukter inteckning kan vara stängd för dig. I detta fall en subprime inteckning kan vara det enda sättet kvar för dig att ta ut ett bostadslån.
Bolåneinstitut behöver tänka på risken att de tar när de ger ut en inteckning. När allt är den genomsnittliga inteckning ges ut för en massa pengar och en långivare kommer att göra vissa kontroller innan de godkänner ett program för att se till att den person som gör det kommer att betala tillbaka.
Tyvärr finns det inte ett tydligt sätt att bedöma risken för att en låntagare uteblivna här så de flesta långivare kommer att titta på din ekonomiska meritlista samt din nuvarande ekonomiska situation. Om du har haft pengar bekymmer i det förflutna som försumliga på återbetalningar av lån eller en konkurs sedan din kredit värdering inte kan vara tillräckligt hög för att en långivare att ge dig en inteckning.
Subprime industrin har ökat kraftigt under de senaste åren, dock, och hålls av många vara en av de största bidragsgivarna till den nuvarande ekonomiska krisen. I den här branschen en inteckning långivare förväntar sig att du har en mindre än perfekt kredit värdering så detta bör inte vara ett hinder för att få ett bolån.
Med tanke på att en person som har att ansöka om ett subprime lån här troligen kommer att ha haft ekonomiska problem i hans / hennes förflutna kommer de dock ses av alla långivare som en ökad risk. Så leverantörer av subprime produkter kommer att kompensera för detta genom att fästa högre ränta till de inteckningar som de ger ut till denna sektor i de flesta fall. Detta kommer att ge dem lite claw-back om du standard på ditt lån.
Även om de räntesatser som du debiteras här kommer att vara högre än normen detta kan vara ett effektivt sätt att få den inteckning som du behöver. Göra regelbundna amorteringar på schemat till din nya inteckning kan också hjälpa dig att reparera din kreditvärdighet och förbättra din kredit värdering med tiden.
Många människor kommer därför att ta ut en subprime inteckning i syfte att refinansiering efter en viss tid för att försöka ändra till en vanlig hypotekslån när deras kredit värdering förbättras. Det finns dock vissa frågor att tänka på här innan du tar ut den här typen av inteckning.
Till exempel kommer många subprimelån erbjuda en fast ränta under en period innan du byter till en justerbar ränta. Om du inte eller kan inte ändra dina subprime produkt till en standard innan din fast ränta affär slutar då kan du sluta betala mycket mer i månatliga återbetalningar som kan se dig komma ännu längre i trubbel.
Och, är det viktigt att läsa din inteckning villkor noga här innan du registrerar dig för någon affär. Håll utkik efter återbetalning påföljder som också kan göra det svårare för dig att byta till en vanlig affär senare ner linjen.