vad är en refinansiering och vad behöver jag tänka på när man tänker på en refinansiera

Med bostadslån är den mest betydande finansiellt åtagande för livet för många människor, och med bostadslån skattesatser vara på resande fot, en hel del av låntagarna börjar fundera en refinansiering, särskilt om de tänker att de inte får den bästa inteckning hantera möjligt med sin nuvarande långivare. Genom att välja att refinansiera sina lån som de kanske kan få ett bättre avtal som ger ganska stora besparingar.

Det finns en massa saker som folk hoppas uppnå till följd av en refinansiering. De hoppas att förbättra sin ekonomiska situation, minska sina skulder, få lägre räntor, spara på månatliga betalningar, konsolidera andra befintliga skulder till en inteckning genom refinansiering till ett lån med en högre lånebeloppet men bättre övergripande kassaflöde ställning, och sedan använda skillnad att betala av andra skulder, rensa sina skulder, betala av sina lån snabbare, eventuellt göra hemma förbättringar.

Även intentioner låntagarna är bra, betyder inte nödvändigtvis att det kommer att vara klokt för dem att refinansiera omedelbart. De måste överväga alla för-och nackdelar med en refinansiering och borde börja med att lära sig hur lång tid det tar för dem att återfå sina avslutande kostnader (Exit straff för att betala av sina befintliga lån innan dess löptid) samt refinansiera avgifter på den nya bostadslån och mycket kommer att bero, i denna situation, när villkoren i deras ursprungliga inteckningen. Det kan inte vara lönsamt för dem att refinansiera, eftersom även om de kan få en lägre ränta på sina nya inteckning kostnaderna för spännande tidigt är sådan att när den läggs till lägre ränta – väl den årliga räntan för minst 2 år får i själva verket vara högre än det befintliga lånet.

Låntagarna måste se till att de helt förstår villkoren för det nya lånet. Ibland kan låntagarna lätt lockas av lägre räntor, men de utgör en mycket liten del av den mycket större bilden. De kan sluta med ett större lån, på grund av alla lånekostnader läggs till lånet själv och kan övertalas att ta ett längre perspektiv med inteckning mäklare rekommendera denna kurs, eftersom det minskar de månatliga återbetalningar av lån. Det kan vara så, men över lånets löptid betalar du betydligt mer i ränta.

Ganska ofta låntagare väljer att göra en “intern” refinansiera sin hypotekslån med deras befintliga långivare, vilket avsevärt förkortar ansökningsprocessen och även sparar tid och pengar. Om du har en bra relation med din nuvarande långivare och känna sig som en värdefull kund, varför inte se vad din nuvarande långivare kan erbjuda dig. Om låntagare har en tydlig återbetalning historik (alla sina återbetalningar är up-to-date) kan det finnas något behov av att genomgå en kreditkontroll eller sysselsättning kontroll. Processen borde vara ganska snabbt eftersom det är känt att din långivare – de är angelägna om att behålla ditt företag.

Låntagarna behöver analysera sin situation noggrant och effektivt, att “shoppa runt” och jämför en mängd olika lån produkter, deras anläggningar, priser, alla kostnader innan man går vidare med en refinansiering.