Vad är en omvänd mortgage_know fakta innan du ansöker

Men vad är en omvänd inteckning? Grundtanken är att en senior åldern 62 år eller äldre kan låna pengar mot hans nuvarande hem, för att bo där och inte att betala månatliga betalningar. Summan av de ledande omvänd inteckning är en procentsats av hemmet värde bestäms av ålder den yngsta ägaren.

Ett. Vad är en omvänd hypotekslån vs normal hem inteckning?

Som till kreditinformation, bostadslån eget kapital, det topplån, eller hem kapital krediter har tydliga krav på resultat och kreditvärdighet. Låntagaren i normala hem inteckning måste göra månatliga betalningar.

Det omvända hypotekslån låntagaren får inte göra några månatliga betalningar och långivaren inte använder någon inkomst eller kreditlimiter. Alla kostnader kommer att dras, när lånet kommer att betalas tillbaka. Den FHA formeln bestämmer beloppet beroende på ålder, det beräknade värdet på hemmet och räntan. Den äldre ägaren är, desto lägre ränta han får. Ju mer värdefulla hemmet han har, den ska större lånebeloppet vara.

Det finns en punkt, vilket är viktigt, när du tror att det är en omvänd inteckning. Långivaren kan inte tvinga till avskärmning eller utrymma hemmet, om du inte har betalat de månatliga betalningar. Men du har fortfarande att ta hand om de kostnader, som fastighetsskatt, verktyg och underhåll.

2. Vad är en omvänd hypotekslån, när du dör eller flyttar bort?

I dessa fall omvända hypotekslån kan ändras till normal hem hypotekslån för att hålla huset. Hemmet kan också säljas för att betala kontant lånade, ränta och avgifter. Om det egna kapitalet i hemmet är mer än summan av den omvända hypotekslån, kommer mellanskillnaden betalas ut till arvingar.

Inga andra tillgångar påverkas av senior omvänd inteckning. Om försäljningen värdet på hemmet är mindre än summan av den omvända hypotekslån, kommer skillnaden att täckas av försäkringen. Alla, som tar den omvända hypotekslån måste ta försäkringen.

3 du som låntagare bestämmer, hur du får pengarna.

Vad är en omvänd inteckning betalningssystemet? Faktiskt, när du vet det högsta belopp eller det belopp du vill, kan du fatta beslut om hur du vill att de ska betala dig. I princip finns det tre versioner. Som en klumpsumma, som månatliga utbetalningar och som en kredit.

När du tror att dina behov, kommer du lätt hitta en lösning. Om du behöver pengarna till ett hem reparation, kanske du vill ha en klumpsumma i förskott och efter att vissa månatliga summor. Om du behöver läggas pengar för dina dagliga levnadskostnader, kanske du föredrar fasta månatliga betalningar.