Vad är en omvänd inteckning

Omvänd inteckning är en ny typ av lån mot ditt hem som du inte behöver betala tillbaka så länge du bor i det huset. Med omvänd inteckning du kan belåna värdet på ditt hem i kontanter utan att återbetala lånet varje månad och liksom utan att flytta ut ur huset, och dessa pengar kan återbetalas på flera sätt som du kan betala på en sträckning i klumpsumma av beloppet, eller i vanlig förskott varje månad, eller i kredit-konto som är att du kan bestämma hur mycket likvida medel kan betalas eller kombinationer av någon av dessa metoder.

Oavsett hur du betalar tillbaka lånet, eftersom du inte behöver betala tillbaka något förrän din död eller sälja din bostad eller flytta ut ur ditt hus permanent. För stödberättigande omvänd inteckning bör du ha äga ditt hem och din ålder bör vara 62 år eller äldre.

För andra typer av lån långivaren kontrollerar din inkomst dokument för kontroll av din återbetalning status varje månad, men i omvänd inteckning finns det inget behov av återbetalning av lånet varje månad, så du behöver inte kräver någon inkomst bevis, även om du inte har någon källa till inkomster men ändå du är berättigad av omvänd inteckning.

Med andra typer av inteckningar du kan förlora dig hem Incase om du inte gör din återbetalning månadsvis, men i omvänd inteckning du inte kan förlora ditt hem genom att inte göra återbetalningen, betyder oftast omvänd inteckningar inte kräva någon återbetalning så länge du lever och som är anledningen omvänd inteckning skiljer sig från andra lån

Med omvänd inteckning din skuld får ökat och eget kapital i ditt hem minskar, eftersom långivaren lånar dig pengar och du inte göra återbetalningen, och skuldbeloppet få ökat eftersom räntan läggs upp med din balans lånebelopp och slutändan dina skulder ökar och ditt eget kapital minskar, om inte värdet på ditt hem är att få ökat. Incase om värdet på din bostad minskade det inte blir något eget kapital kvar ut förutom ditt lånebelopp så det är inget annat än att spendera ner ditt hem kapital medan du bor i ditt hem med ut behovet av att göra återbetalningar.

Undantag i omvänd inteckningar är när du får lånet förskott utan ränta på det din skuld skulle förbli densamma och ditt eget kapital skulle växa med ökningen i hemmet värde. Men normalt hem värde inte växer i snabb takt och även räntan belastar också så slutligen majoriteten av omvänd inteckningar slutade med “fallande aktier och stigande skuldsättning” lån.