Vad är en omvänd inteckning och vad är dess fördelar

När det blir dags att tänka på framtiden eftersom du blir äldre och närmare pension, kanske du vill överväga att få en omvänd inteckning för ditt hem. Detta är en ganska ny sak bland bolån, men det kan ge dig en stabil inkomst tills du inte längre har behov av huset. Här är några saker du bör veta om en omvänd inteckning.

Idén om en omvänd inteckning är att ge dig en inkomst i din senior år när din inkomst kan vara lägre eller nästan obefintlig. Till att börja med måste du vara minst 62 år gammal, och har en del eget kapital i ditt hem. Andra överväganden om hur mycket du kan få inkludera värdet på hemmet och hur mycket som återstår på den inteckning som är obetald.

vad är det för?

Målet att få en omvänd inteckning är att utnyttja det egna kapitalet i ditt hem och använda den för att ge dig pengar så att du kan antingen möta kommande kostnader (möjligen medicinskt), eller helt enkelt använda det för att upprätthålla en viss nivå att leva. Utbetalningar från inteckning företag för dig kan fås i ett antal olika sätt, inklusive månatliga betalningar så länge du bor i huset, en klumpsumma, månatliga betalningar över en term, betalningar plus en kredit, och kombinationer av dessa saker . Dina alternativ och mycket du kan få är baserade på saker som ålder och hur mycket kapital som du har i huset. Ju äldre du är desto större betalning kommer du att vara berättigad till.

hur fungerar det?

En omvänd inteckning fungerar annorlunda än en vanlig inteckning. Den första skillnaden är att de betalar dig istället för att du betalar dem. Du gör inga utbetalningar förrän du, eller de som också heter, inte längre bor i huset. På den tiden, blir emellertid hela beloppet, och i allmänhet kommer att behöva säljas för att göra betalningen.

vem som har rätt?

En annan skillnad som gäller för en omvänd inteckning är att det spelar ingen roll hur mycket du gör i inkomster som helst. Eftersom du inte betalar dem – du kan automatiskt kvalificera sig. Det finns dock vissa saker som förblir detsamma som en vanlig inteckning – de avgifter och kostnader stängning. När du inte längre behöver huset, är att du antingen flytta till ett vårdhem, eller, vid dödsfall, kommer huset att säljas och du kommer att betala tillbaka ränta och amortering. Eventuella inteckningar som finns på huset när du får en omvänd inteckning kommer automatiskt att betalas ut vid den tidpunkten.

Många människor tycker att omvänd inteckningar kan vara ganska förvirrande. Det kräver att du tar lite extra tid att lära sig om dem tillräckligt väl för att veta vad det innebär. Olika långivare har olika funktioner, och du måste veta att det finns bedrägerier där ute som behandlar omvänd inteckningar. Jämför var och en av dem noga. De flesta byråer, särskilt de federala sådana, kommer att kräva rådgivning för att hjälpa dig att förstå alla alternativ för en omvänd inteckning innan du ansöker.