Vad är en omvänd inteckning hur dessa lån stack upp mot andra lån hem kapital

Vad är en omvänd inteckning? Dessa dagar, är denna fråga något som många konsumenter befinner sig frågar. Kort sagt, är en omvänd inteckning ett lån som gör att äldre villaägare att låna mot deras hem kapital. För att kvalificera sig för en omvänd inteckning, måste pensionärer vara minst 62 år gammal, bor i en godkänd egendom, och äger sina hem direkt eller ha en liten återstående inteckning balans.

Förutom att be, “Vad är en omvänd inteckning?” Många pensionärer undrar hur dessa lån skiljer sig från andra lån hem kapital. Innan du väljer ett specifikt lån typ, är detta en viktig sak att förstå.

Vad är en omvänd inteckning? Hur jämför detta lån med andra lån?

Seniorer som befinner sig undrar vad är en omvänd inteckning bör veta att dessa lån är mycket annorlunda från andra lån hem kapital. Med en omvänd inteckning, är låntagare konvertera en del av sina aktier till kontanter. Till skillnad från andra lån hem kapital, kommer låntagarna inte återbetala lånet tills de förgås, sälja sina hem, eller flytta från bostaden. En annan skillnad är att omvänd inteckningar inte ges baserat på kredit eller inkomst. Låntagare kvalificera sig för dessa lån baserat på deras ålder, typ av fastighet, och storlek på eget kapital.

Hem kapital krediter (HELOCs) och bostadslån eget kapital är väsentligt annorlunda än omvänd inteckningar. Båda dessa lån ger konsumenterna möjlighet att låna mot värdet av deras hem. Med en HELOC, kommer en låntagare att öppna en kredit. Ett hem kapital lån kan låntagarna att få sina lån i en klumpsumma. Dessa lån ges baseras på värdet av ett hem, inkomst, betalningsanmärkningar, och storlek på eget kapital. Till skillnad omvänd inteckningar, kommer låntagare att krävas för att göra månatliga betalningar till sina långivare.

när en omvänd inteckning är det bästa lånet för seniorer

Efter att svara på frågan, vad är en omvänd inteckning, är många konsumenter undra vilken lånet bäst skulle passa deras behov. En omvänd inteckning är perfekt för seniorer som har en hel del eget kapital i sina hem men lite kontanter till hands. Seniorer med begränsad inkomst, som inte vill göra månatliga betalningar på ett nytt lån, kan också dra mer nytta en omvänd inteckning. Detta gäller särskilt för pensionärer som inte uppfyller kredit eller krav inkomster för att kvalificera sig för en annan typ av lån.

Å andra sidan, kan låntagare som har råd att göra månatliga betalningar på nya lån gynnas mer av en HELOC eller hem kapital lån. Detta gäller även för dem som planerar att flytta från sina hem under de närmaste åren. Generellt omvänd inteckningar är dyrare än konventionella bolån. Såvida en låntagare planer på att vistas i hans eller hennes hem under många år, med en omvänd inteckning kanske inte värt kostnaden.

I många fall, pensionärer frågar, “Vad är en omvänd inteckning?” Är oftast ute efter ett sätt att betala av sina befintliga bolån eller öka sitt kassaflöde under pensionstiden. Om en person som hoppas att konvertera en del av sina aktier till kontanter, utan att behöva betala tillbaka sina långivare tills deras hem säljs eller utrymd, kan en omvänd inteckning vara det verktyg som behövs för att uppnå dessa mål.