Vad är en omvänd hypotekslån

Omvänd inteckningar har ökat i popularitet under de senaste åren. Economist rapporterar att på grund av den ökade bostadskostnaden, hur mycket pengar människor sparar i sin 401 (k) och sparkonton har minskat.

På grund av den senaste tidens uppsving i fastighetsmarknaden fler och fler pensionärer är ute efter att tjäna pengar på sina hem kapital. Människor som befinner sig kapitalet rika och kontanter fattiga. Det är inte ovanligt att hitta folk som bor i miljoner dollar hem men de ligger under eller nära fattigdomsgränsen i månadsinkomst.

Forturnately omvänd inteckningar finns tillgängliga för denna särskilda skäl. Innan du fortsätter med en omvänd inteckning göra din forskning och se till att det är exakt vad du vill göra.

Den FHA och Institutionen för bostäder och stadsutveckling har tagit över ansvaret för att administrera omvänd inteckningar.

En av deras första förändringarna var att reglera och styra räntor som långivare kan ta betalt för omvänd inteckningar. Alla omvänd bolåneinstitut i USA kommer att ha exakt samma ränta. När du väljer en långivare rör inte dig själv med att jämföra räntor.

Omvänd inteckning räntorna är justerbara priser som är knutna till mycket konservativa index, vanligtvis 1 år statsobligation eller LIBOR index. Satserna mycket måttligt och oftast inte kommer att ha mycket effekt på din inteckning.

En omvänd inteckning är fortfarande ett hem inteckning utnyttjar det egna kapitalet i ditt hem som säkerhet. Det är helt annorlunda inteckning jämfört med inteckning du hade när du först köpte ditt hem. Här är några fakta om omvänd inteckningar.

Banken betalar dig varje månad: Ja, det är rätt, kommer du att få en månatlig betalning med en omvänd inteckning. Det finns i princip tre alternativ för att ta emot dina betalningar. Du kan få en summa tid klump, kan du ta emot betalningar på belopp och tider du begär, och vanligaste meathod är att få en regelbunden månatlig utbetalning.

Du lever fortfarande i ditt hem: De flesta seniorer vill inte ändra bostäder på denna punkt i sitt liv, därav den främsta orsaken till en omvänd inteckning. Du kommer att stanna i ditt hem medan du ritar månadsinkomst mot eget kapital. I själva verket är det ett krav att du behåller detta hem som din huvudsakliga bostad. Du kan fortfarande ha sjön hem eller fritidshus, behöver du bara behålla denna bostad som din primära hem.

Du behåller 100% ägande av ditt hem: Du behåller alla rättigheter för äganderätten som du hade före omvänd inteckning. Det är fortfarande ditt hem och du kan göra något för det eller med det som du normalt skulle. Det kan vara nyskapad, säljas, eller kommer den till dina barn.

Dock bör du sälja din bostad eller dör, kommer du att få betala tillbaka banken alla betalningar som du har fått, plus ränta, innan balansen kan distribueras till dig eller din efterlevande make eller dödsboet.

Din Kapitalbelopp ökar för varje betalning emottagen: Detta är fortfarande en inteckning och hur mycket du får måste betalas tillbaka. Detta görs vanligen när dina arvingar sälja ditt hem efter dig och din make inte längre bor där. När du passerar bort de månatliga betalningar kommer att sluta, men det kapitalbelopp och förfallodag för lånet inte kan bestämmas förrän den aktuella dagen lånet betalas tillbaka.

Du kan aldrig skyldig mer än värdet på din bostad: Om du väljer en omvänd inteckning stöds av de federala program, kan du aldrig låna mer än värdet på ditt hem. Du kommer aldrig att tvingas att likvidera andra tillgångar för att återbetala lånet.

sammandrag

Om du har kapital i ditt hem och du är bortom 62 års ålder, kan du få en omvänd inteckning som kommer att ge dig den extra månadsinkomst som behövs för att komplettera din pensionsinkomst. Du kommer fortfarande att äga ditt hem och fortsätta att leva där som du gör nu, och dina skyldigheter gentemot långivaren kommer att uppfyllas av det egna kapitalet i ditt hem.

copyright (c) 2007 brian Ankner