Vad är en omvänd Home Mortgage och varför det kan vara bra för dig

Omvänd inteckning, som namnet antyder gör att du får pengar mot eget kapital i ditt hem. Det gör att du kan få pengar, utan att sälja din bostad. Men du måste betala tillbaka pengarna efter din död, samtidigt som du säljer ditt hem eller du slutar att leva i huset. Många amerikaner, 62 års ålder och uppåt delvis bero på omvänd inteckning för olika finansiella krav som sjukvårdskostnader, för att komplettera sina pensionsinkomster eller att betala av sina lån.

Lagstadgade lagar uttalar omvänd inteckning process allmänhet skattefria och i de flesta fall, utan inkomster begränsning.

typer av omvänd inteckningar
Det finns i princip tre typer av inteckningar

Enda syfte Omvänd inteckningar, med stöd av lokala, statliga myndigheter eller ideella organisationer
De är billiga lån, som kan användas för endast ett specifikt syfte, som anges av långivaren. De är tillgängliga för människor med låga till måttliga inkomster.

Federalt försäkrade Omvänd inteckningar, även känd som Conversion Home Equity inteckningar (HECMs), uppbackade av US Department of bostäder och stadsutveckling (HUD)

Proprietary Omvänd inteckningar erbjuds av olika företag
HECMs och egna omvänd inteckningar är dyrare än enstaka bolån syfte omvänd.

Värdet på huset är den totala återbetalas kontant och med en omvänd hypotekslån påverkar inte din annan egendom eller egendom av dina arvingar.

fördelarna med omvänd Home Mortgage

Du kan använda de pengar du får för något syfte, förutsatt att du inte tar enda syfte lån Reverse Mortgage. Betala skatter, täcka försäkringskostnaderna, osv Fall i avkastningen från CD-skivor eller IRAS tvingar människor att söka andra medel för utkomstskydd.

Det finns ingen tidsgräns för att ta emot pengar och du fortsätter att få pengar tills du säljer din fastighet, eller permanent flytta till ett annat hus. Du kommer aldrig att bli ombedd att betala mer än värdet på ditt hem och i slutet av lånet, kommer dina arvingar får någon överskjutande belopp i hem kapital.

Men intressant det verkar, är en omvänd inteckning inte för alla, särskilt för mycket låginkomsttagare. Ett sådant lån kan diskvalificera dem från att ta emot stöd, som kompletterande säkerhet inkomst eller Medicaid.

Om du är en man eller kvinna på 62 år eller äldre, som är hus-rik, cash-dålig kan du välja en omvänd hem inteckning. Det kommer att hjälpa dig att hantera dina problem kassaflöde, och när det uppstår.

Copyright © 2006 Joel Teo. Alla rättigheter förbehållna. (Du kan publicera artikeln i sin helhet med följande författarens information med levande länkar bara.)