vad är en kort försäljning och hur fungerar det

En kort försäljning är ett alternativ för att hjälpa husägare som sitter bakom på sina betalningar, och inte längre kan bibehålla hem, på grund av en svårighet undvika utestängning. I den korta försäljningsprocessen, säljer husägare hem och lägger sig skulden med inteckning innehavaren för mindre än det totala skuldbeloppet.
Den husägare sätter faktiskt huset till försäljning. Då en potentiell köpare lämnar ett köpeanbud som husägare, och inteckning företaget, redan vet är mindre än den totala summan av lånet.

När erbjudandet mottas husägare vidarebefordrar det till inteckning företaget eftersom de faktiskt är i kontroll av transaktionen. Långivaren kommer att se erbjudandet och besluta huruvida, eller inte, att acceptera det. Om inteckning innehavaren accepterar det, då huset säljs, och Återstoden av lånet typiskt förlåtet.

En inteckning företag kommer endast att överväga en Blankning när husägare är i någon form av ekonomiska svårigheter som en förlust av jobb, allvarlig sjukdom, etc. Även de månatliga betalningar är betydligt brottsligt. Och skuldbeloppet på lånet är mer än huset marknadsvärdet. Och en avskärmning tycks vara oundvikligt det det fortsätter som de är.

En kort försäljning gynnar brottsligt husägare eftersom och undvika utestängning undviks, det finns en lösning på skulden, och skador på krediten är begränsad. Typiskt en inteckning innehavaren kommer att välja att göra en kort försäljning om de bestämmer det blir en mindre ekonomisk förlust snarare än att låta lånet sjunka längre och längre bak, så småningom slutar i upp i en avskärmning.
Blankning är inte ny och har funnits i flera år. Men de får nu vanligt på grund av den nuvarande amerikanska ekonomin och den rikstäckande nedgången på fastighetsmarknaden.

Lägga till detta scenario är att fler och fler husägare är utan arbete. Plus, de är bakom på sina lån, plus hem värden har sjunkit till den punkt där de husägare skyldig mer än huset är värt.

Kritiska situationer som liknar dessa ska fastställas av husägare. De är de villkor som måste vara uppfyllda för att de flesta inteckning företag att överväga en kort försäljning.

Den viktigaste faktorn att tänka på är att blankning är enbart ett ekonomiskt beslut till inteckning företaget. Om deras beräkningar som visar en kort försäljning kommer att vara ekonomiskt bättre för då är det sannolikt att godkännas. Å andra sidan, om det finns en hel del problem som andra inteckningar eller panträtter på fastigheten, delägare oense om vad man ska göra, aktuella konkursen, etc. då inteckning företag kan besluta en avskärmning faktiskt skulle vara färre problem.

Om inteckning företaget godkänner kort försäljning så blir det ingen avskärmning visar på husägare kreditupplysning. Det kommer att visas som en inteckning uppgörelse för mindre än det sammanlagda beloppet.

Vi vet alla att en skuldsanering är inte lika bra som en skuld betalas i sin helhet. Men det är definitivt mycket bättre än att ha en avskärmning. Och betydligt bättre än helt förstöra din kredit genom att bara gå utanför hemmet utan ett försök att lösa problemet, som vissa människor har valt att göra.

Sammanfattningsvis är de viktigaste sakerna att komma ihåg om Blankning är att de är bara för människor som vill komma ut ur hemmet och begränsa skador på sina krediter. De är inte för personer som letar efter ett sätt att spara sina hem.

Det finns inget automatiskt godkännande av Blankning av en långivare. Brottsligt husägare måste initiera kontakt. De måste bevisa att det finns en svårighet, ser de inte situationen förbättras inom en snar framtid, och utestängning kommer att hända om ingenting görs. Kom också ihåg inteckning företaget kommer att vara i kontroll, om de accepterar en kort försäljning.

Av dessa skäl är det viktigt att utbilda dig själv innan du försöker kontakta Mortgage Company. Detta kommer att avsevärt öka sannolikheten för inteckning företaget att acceptera en kort försäljning alternativet.