vad är en kort försäljning

En kort försäljning är när en inteckning långivare går med på att låta ett hem ägarens egendom som skall säljas för mindre än det faktiska marknadsvärdet. Långivaren kommer att diskontera en inteckning balans för att ge husägaren ett tillfälle sälja fastigheten och lämna över intäkterna till fullo uppfyller ett utestående lån balans. I detta fall, har långivaren fullständig kontroll om att godkänna eller underkänna försäljningen.

Oftast kommer långivaren godkänna en kort försäljning om husägaren skyldig mer än det aktuella marknadsvärdet, också kallas att vara “upp och ner.” Ett annat skäl för en kort försäljning är att undvika utestängning. Undvika utestängning kan vara ett klokt beslut för långivaren om husägaren har stött på ett allvarligt ekonomiska svårigheter eller ännu viktigare, om en kort försäljning kommer att resultera i en mindre ekonomisk förlust än genom avskärmning processen. Dessutom är en kort försäljning ett bättre alternativ för husägaren för ett antal skäl. Först, även om en kort försäljning dyker upp på en konsumentkrediter rapport, är det mycket bättre än en avskärmning. En avskärmning skapar en långvarig rygg märke på din kredit rapport och kommer att släppa ett hem ägarens kredit värdering cirka 300 punkter. Dessutom är processen något snabbare och billigare än en avskärmning skapar ett överlägset val om marknaden har mjuknat.

Medan ett hem ägare kan tänka en kort försäljning är en enkel lösning på ett “upp och ner” fastighetsinvesteringar, kommer långivare inte ens överväga en kort försäljning fram ett meddelande om uppsägning har utfärdats och ett giltigt skäl har presenterats till långivaren. Typiskt, kommer långivaren att gå över hem ägarens situationen mycket noga innan den godkänner en kort försäljning. En förlust lindring avdelning testamenten åsnor situationen och göra dataanalys innan den godkänner försäljningen. Oftast finns det en rejäl mängd förhandla innan en försäljning är slutgiltigt att säkerställa långivaren är helt nöjd.