vad är en konventionell hem inteckning

Det finns en skillnad mellan en konventionell Home Mortgage och en regering Home Mortgage. De flesta av lånen görs med hjälp från privata långivare som banker, bostadsinstitut och liknande institutioner.

Och det finns privata långivare som är godkända av regeringen och specifikt den myndighet som kallas Federal Housing Administration (FHA).

Låt oss kort tala om några av de konventionella långivare hem inteckning:

inteckning företag

I USA inteckning företag tillhandahåller de flesta av lånen för fastigheter. Och det finns verkliga specialitet institutioner som inte gillar banker, men som är mer varierande när det gäller lån.

Dessa fastigheter inteckning specialitet institutioner anställa några av de mest kvalificerade inteckning mäklare att vara förbindelselänken mellan hem köpare som kommer att låna pengar och långivare som kommer att ge pengar till låntagaren.

banker

Även ett stort antal människor skulle tro en bank är det första stället att gå till är det inte. Jag nämnde att inteckning företag står för mer än hälften av bostadslån i USA Men bankerna alltmer blir mer av andelen erbjuda och ge bostadslån.

Bankerna har en fördel på grund av deras stora antal där de finns över hela landet och några av de största bankerna som Wells Fargo, Bank of America och Citigroup har distributions filialer i de flesta av de stora och lokala städer där det finns en hög exponering mot allmänheten. En uppenbar fördel är att bankerna erbjuder konkurrenskraftiga räntor som bostadsköpare finner attraktiva att söka.

Credit Union

Dessa finansiella institutioner liknar banker, men de tillhör en viss gemenskap, myndighet (såsom US Postal Service), eller religiösa organisationer. De skiljer sig också från bankerna eftersom de är undantagna från regeringen / federal beskattning.

På grund av deras skattemässiga fördelar de kan erbjuda låga hem bolåneräntorna och ger en enklare process för sina medlemmar att ansöka om.

Dessa är några av de vanligaste konventionella långivare hem inteckning i hemmet lånemarknaden där du ska leta efter det bästa i form av en låg ränta, stabilitet och ett gott rykte avseende varje långivare du kommer att investera med.