Vad är en justerbar sats inteckning

En justerbar sats inteckning (även känd som ARM) skiljer sig från en fast ränta inteckning i två mycket viktiga sätt, och vi kommer att undersöka dem i denna artikel.

Justerbar ränta inteckningar skiljer sig från fast ränta inteckningar i att räntan samt den månatliga utbetalningen kommer att gå upp och ner som marknadsräntorna fluktuerar. Den kurs som utlöser all denna rörelse är oftast Fed Prime Rate.

Mest justerbar ränta inteckningar har en initial räntebindningstiden under vilken räntan inte ändras, detta följs av en mycket längre period då ränteförändringar vid förinställda intervaller.

Hem shoppare bör förstå att i de flesta fall, justerbara priser börja lågt. I själva verket är de ofta mycket lägre än vad som erbjuds via fast ränta program. Det är bara logiskt eftersom de långivare som erbjuder justerbar ränta lån måste ha något att locka dig till att ta ARM eller skulle du helt enkelt gå med fast ränta. Detta är normalt och hem shoppare bör inte vara alltför misstänksamma av denna taktik, vad de bör vara försiktig, dock, är de framtida justeringar av lånet.

För många ARM lån, kan den initiala räntebindningstiden vara allt från sex månader långa till tio år lång. Den vanligaste är dock den ettåriga ARM, som kommer att ha den första justeringen efter ett år. En annan populär ARM kallas 5/1 ARM, har en ursprunglig räntebindningstid på fem år, och sedan räntan justeras årligen efter det. Inteckningar som kombinerar en lång bestämd period med en längre justerbar period kallas hybrider. Andra hybrid ARM: s är den 3/1, 7/1 och 10/1.

Hem shoppare måste förstå att när räntebindningstiden tidsperioden är över (oavsett hur lång eller kort den än må vara) räntan på lånet kommer att förändras. Detta innebär att den månatliga betalningar kommer att förändras också. I vissa fall, och beroende på vilken typ av lån, kan förändringen i månadskostnaden bli mycket betydande.

Bostadslån låntagare har några skydd från extrema förändringar. Justerbar ränta inteckningar kommer med lock. Dessa lock begränsar det belopp med vilket ARM priser och betalningar kan justera. Detta kan inte vara sant om du är i sub-prime lån läge. Sub-prime långivare kan lägga till många olika typer av avgifter och kan variera sina räntor mer än traditionella lån är tillåtna.

Det finns olika typer av ARM: s tillgängliga för konsumenterna. Vissa ARM: s möjliggöra en konvertering som gör att konsumenterna byter från ARM till en fast ränta mot en avgift. Det finns andra typer av ARM lån som tillåter låntagare att göra ränta endast betalningar för en viss tid. Detta hjälper till att hålla de första utbetalningarna låg.

Eftersom det finns så många typer av ARM: s bör du spendera lite tid att titta på dem för att hitta den som bäst passar dina behov. Du kan också prata med kunniga fastighetsmäklare och långivare att få svar på dessa frågor du kan ha om justerbar ränta inteckningar.