Vad är en inteckning rådgivare

Ungefär som en mäklare kan hjälpa dig att hitta de bästa företagen och finans, etc, kan en inteckning rådgivare hjälper dig också att hitta det bästa alternativet för dig. Han eller hon kan också hjälpa dig i ansökningsprocessen, och erbjuder en utmärkt service för alla som köper ett hus. Den största skillnaden mellan en inteckning rådgivare och mäklare är den utbildning och kompetens som behövs för att göra varje jobb.

Samt de råd en inteckning rådgivare kan ge dig när det gäller att köpa ditt hus, kan de också erbjuda:

Olika inteckning alternativ för dig att välja mellan
Råd om inteckning skydd, återbetalningar, re-finansiering, etc
Erbjud byggnad försäkring vid sidan av inteckning i sig

Även om en inteckning rådgivare kan diskutera så många olika ekonomiska aspekter med dig, behöver de inte ta några specialkurser eller behöver några yrkeskvalifikationer initialt. Detta är en annan aspekt som skiljer dem från en inteckning mäklare. De kommer att behöva ta en grundkurs, men det är mer på kundservice och relationer.

Vägen till att bli en rådgivare är en ganska okomplicerad – normalt start i en bank som en kundtjänst eller en administrativ roll inom ett företag för finansiella tjänster. Om de beslutar att följa de mer hängivna vägen inteckning rådgivare, är detta när den kompletterande utbildning kommer att träda i kraft.

Financial Services Authority (FSA) kräver att alla som ger råd specialist inteckning måste vara kompetenta att en viss nivå. Detta innebär att för att vara en inteckning rådgivare, en praktikant har att studera för antingen Chartered Insurance Institute (CII) Certificate i Mortgage Råd, eller ifs School of Finance i Mortgage Råd och praktik (CeMAP). Om du vill använda sig av en inteckning rådgivare, antingen genom din bank eller annat sätt, bör du leta efter dessa kvalifikationer.

När någon har blivit godkänd på relevanta prov för att bli en specialist inteckning rådgivare, kan de sedan ta nästa steg upp, och bli en finansiell rådgivare. Fördelen för dig är att inte bara kan du sedan använda samma person att hantera både din inteckning och andra finansiella detaljer – pensioner, livförsäkring, etc – men ni kommer inte att behöva förklara allt om din nuvarande situation till en annan person varje tid.

Ett annat område att tänka på om du funderar på att använda en rådgivare för att hjälpa dig med din inteckning är om de blir helt förutsättningslöst. Till exempel, om du använder din bank och de ger en rådgivare för dig att arbeta med, skulle du bara att få råd om de tjänster som banken själv erbjuder.

Men om du skulle använda fastighetsmäklare att sälja fastigheten, eller en inteckning mäklare, då du skulle erbjudas ett mycket större urval och förmåner från ett mycket större utbud av finansiella företag. Detta är definitivt något att ha i åtanke när man arbetar med en finansiell rådgivare, och kommer att se till att du till slut får inteckning och råd som är rätt för dig.

Kom ihåg att alla råden är inte skyldig tills du skriver på den streckade linjen. Du bör därför inte känner sig överväldigad eller pressad när samla information från en inteckning rådgivare.