vad är en inteckning mäklare och varför ska jag använda en

Är du tveksamma att använda sig av en inteckning mäklare eller skeptisk till vad en inteckning mäklare kan göra för dig? Syftet med denna artikel är att klargöra de många fördelar och förmåner du får när du använder de tjänster som tillhandahålls av inteckning mäklare i Kanada. Jag är optimistisk och tror att efter att ha läst den här artikeln kanadensarna kommer att få en mycket bättre förståelse om de tjänster som tillhandahålls av en inteckning mäklare, och kommer att överväga att använda en inteckning mäklare för deras behov hypoteksfinansieringsstrategier.

Vad exakt är en inteckning mäklare?

I grund och botten är en inteckning mäklare en representant för alla de kanadensiska låneinstitut i Kanada. Deras funktion är mycket lik den av en försäkringsmäklare. En bank representant som fungerar i en viss låneinstitut är anställd av denna bank och är medveten om varje inteckning produkt som deras bank erbjuder. Därför, när du går in i din bank för en inteckning ombudet analyserar din situation och väljer den bästa produkten deras bank erbjuder för dina behov. Mortgage mäklare agerar som ombud för alla kanadensiska banker, kreditföretag, företag litar, finansbolag och enskilda privata långivare. Därefter, när du besöker en inteckning mäklare för bostadsfinansiering de analyserar din specifika situation och välja den bästa produkten från en av de 50 kanadensiska låneinstitut till sitt förfogande.

I Ontario, inteckning mäklare är utbildade proffs som är licensierade och reglerade av Financial Services Commission i Ontario (FSCO). FSCO är bara en av de myndigheter som övervakar affärsmetoder inteckning mäklare, har varje provins en byrå som tillhandahåller samma tjänster till kanadensare. Som ett resultat av dessa organ intygar att kanadensarna ges pålitligt skydd, en grundlig förståelse av inteckning produkter, och en standard på service för att möta deras individuella behov.

Så, hur exakt du dra nytta av att använda en inteckning mäklare?

Spara tid: Många människor försöker att shoppa runt sin egen inteckning genom att resa till de 5-6 största kanadensiska detaljhandeln banker, vilket kan vara mycket tidskrävande. En inteckning mäklare kommer att möta dig där det är bekvämt för dig och de kommer att handla din inteckning för dig att spara dig en hel del värdefull tid.

Credit Betyg: En av de viktigaste faktorerna för kanadensarna när shoppa runt på olika banker är deras kredit värdering. Varje gång du går till en bank och ansöka om en inteckning, kommer de att göra en kredit utredning, alltför många förfrågningar kommer att negativt påverka din kredit värdering. En inteckning mäklare begär bara en kredit utredning och sedan vidarebefordrar den till bankerna de handlar.

Spara pengar: Många människor är under det felaktiga antagandet att det är dyrt att använda en inteckning mäklare. I själva verket tar de flesta mäklare inte några avgifter, eftersom de betalas av banker för att föra dem i affärer. Det är den bästa delen, får du opartiska råd om din inteckning och det behöver inte kosta dig några pengar.

Bästa priser: Använda en inteckning mäklare garanterar dig att du kommer att få de bästa priserna, oberoende inteckning agenter lita på repeat verksamhet så att de inte spelar spel, hittar de alltid sina kunder de bästa priserna möjligt. Dessutom, som en belöning för att föra dem miljontals dollar per år i näringslivet, kommer många banker erbjuder specialpriser endast tillgängliga för inteckning mäklare för sina kunder.

Snabba Godkännanden: Vanligtvis kommer en inteckning mäklare har din inteckning godkännas inom 24 timmar, i bästa räntorna. Även om detaljhandeln banker gör godkänna en persons inteckning snabbt, kan det ibland ta veckor att förhandla ner dem till deras bästa ränta.

Feel At Ease: En inteckning agent kommer att ta tid att förklara hela processen till panthavaren, är detta särskilt tröstande för första gången husköpare. De kommer att ta tid att förklara alla de villkor i en inteckning engagemang så det finns inga överraskningar senare. De brukar kommer att presentera mer än ett alternativ för kunderna, och kunna förklara skillnaderna mellan varje bank, kommer detta att hjälpa konsumenterna att göra upplysta val om vilka banker som de hellre använder.

Var kommer din nästa inteckning finansiering upplevelsen vara?

Idag är det inte längre nödvändigt för kanadensare att sätta sin tillit blint på sin bank för sina bolån. Det finns nu en stor mängd information tillgänglig för konsumenterna, med all tillgänglig information är det fördelaktigt för konsumenterna att använda sig av en kanadensisk inteckning mäklare för att hjälpa dem att analysera vilka produkter som bäst passar deras behov. Kanadensare borde inse att med hjälp av en inteckning mäklare de inte väljer mellan en mäklare och deras bank. En inteckning mäklare kan placera din inteckning med din bank om det är vad du i slutändan bestämmer. Vad du bör ställa dig är dock om du är kund hos TD Bank tror bankens representant kommer att berätta om Scotia banken har en bättre ränta? Din inteckning mäklare kommer.