Vad är en inteckning mäklare (Australien)

De flesta människor går till inteckning mäklare för att få tillgång till ett större utbud av inteckning alternativ, för bättre service och för inteckning mäklare förmåga att förhandla med långivare. En inteckning mäklare erbjuder lån från en panel av finansiella institutioner, däribland banker och icke-banker. Använda en inteckning mäklare är nu en viktig del av tvättning marknaden för rätt bostadslån. I enkla termer, mäklare utvärdera din situation mot säkra banker och långivare på sin panel för bästa affären.

En inteckning mäklare hjälper låntagarna genom att ge sakkunnig information och kontakter med “jämförelse shopping” de många lån som finns på marknaden på låntagarna vägnar, och genom att underlätta en smidig transaktion med lite krångel till låntagarna. Mäklare brukar ha tillgång till ett brett utbud av långivare och produkter, och bör syfta till källan de bästa och mest lämpliga lån för sina kunder. En mäklare ser på kundens specifika behov och förutsättningar, och bör kunna tolka vilken typ av lån som bäst passar deras kunder och varför.

En mäklare kommer att titta på de olika vinklar av en låneansökan, och kommer att presentera sin klients ansökan i det mest positivt ljus, snarare än att bara se om det motsvarar en checklista eller inte. Kom ihåg, att mäklaren inte får betalt förrän lånet lägger sig så det är i ditt intresse som en mäklare för att se till att du gör saker etiskt och inom utlåning policy anges av långivare.

Bra mäklare kommer att “jaga” godkännanden för sina kunder. Din tjänst bör inte sluta med bara skicka ditt lån, bör det fortsätta ända fram till och efter avvecklingen. Som en mäklare du bör försöka minimera uppdragen och krångel för dina kunder, och förblir tillgängliga för att svara på eventuella frågor de har, även långt efter det att lånet kvittar. Detta gör att du kan bygga upp en relation med dem, så att du är den första person som de kommer till när de tänker på refinansiering etc.

Det arbete som utförs av mäklare beror på deras relation med sin klient och långivaren. Typiskt följande uppgifter utförs:

– Marknadsföring för att locka kunder

– Bedömning av låntagarna omständigheterna (Mortgage faktiskt finna former intervju). Detta kan inbegripa en bedömning av kredit historia (normalt erhålls via en VEDA kreditupplysning) och överkomliga priser (verifierad av inkomster dokumentation).

– Bedömning av marknaden för att hitta en inteckning produkt som passar kundens behov. (Mortgage presentation / rekommendationer)

– Ansökan om en långivare principöverenskommelse (förhandsgodkännande)

– Samla alla nödvändiga dokument (lön Män / lönebesked, kontoutdrag, etc.),

– Fylla i ett formulär långivare ansökan.

– Förklara de rättsliga upplysningar.

– Skicka allt material till långivaren.

Mäklare brukar köra sina egna företag. Långivare arbeta med inteckning mäklare eftersom de effektivt ge långivaren en större “shop front” utan att bära en traditionell anställd eller “tegel och murbruk” overhead.

Långivaren betalar mäklare avgifter eller provisioner för verksamheten som har hänskjutits av mäklare. Precis som om din klient hade att göra med en bankdirektör eller långivare, ändrar dessa avgifter inte den ränta som de betalar på ett bostadslån.