Vad är en inteckning försäkring

Mortgage Insurance är för att skydda de pengar långivaren för ett bostadslån. Om köparen av hemmet inte kan göra betalningar och lån pengar överstiger värdet på hemmet långivaren kan hämta detta försäkring. Premierna för denna försäkring är också betalas av köparen.

Långivaren kommer brukar be köparen att få Mortgage Insurance när han behöver låna mer än 80% av värdet på hemmet. Eftersom det är möjligt att få ännu 100% av ditt hem köp finansieras genom ett lån i dessa dagar, är detta en inbyggd kontroll för långivaren om köparen inte fullgör återbetalning. Långivaren kan sedan göra anspråk på försäkringen och återfå sina pengar.

Att få denna försäkring inte hjälper köparen på något sätt, å andra sidan, lägger den bara till sina kostnader, som han kommer att betala premierna för denna försäkring utöver återbetalning av bostadslån. Som ett resultat av bostadslånet avbetalningar träna ännu dyrare för köparen.

Så om du vill köpa ett hus och vill undvika att betala försäkringar för hypotekslån, här är vad du behöver veta. Anta att du kan möblera 20% av kostnaden för huset från dina egna besparingar, kan du undvika denna Mortgage Insurance. Så innan du bestämmer dig för att få bostadslån kan det vara ett bra alternativ för att samla tillräckligt för 20% deposition. Så att du kommer att betala tillbaka en lägre månatliga avbetalningen på bostadslån.