Vad är en inteckning bly

När en blivande låntagare är ute efter att få en inteckning för ett köp eller en refinansiering, börjar sökandet efter den bästa inteckning tillgängliga alternativet. En låntagare kommer att svara på en enkel enkät, som i allmänhet innehåller information som nuvarande skulder, nuvarande anställning samt en egen kreditvärdighet. Efter detta steg är klar, är den information som skickas vidare och låntagaren anses då vara en inteckning bly. I grund och botten är en inteckning leda ett tips på någon som är intresserade av att ansöka om en inteckning.

Inteckning mäklare genererar vanligen inteckning leder och sedan lämna den information till olika långivare för att hjälpa en låntagare få finansiering. Lån officerare även åberopa inteckning leder att hitta sökande till finansiering. Inteckning leder är också bra för presumtiva låntagare, eftersom de kommer att ha potentiella långivare tävla för deras verksamhet. Vanligtvis kan en inteckning leda resultera i bättre erbjudanden från långivare för en potentiell låntagare. Det hjälper också långivare snabbt sortera igenom önskvärda och icke önskvärda kandidater.

Inteckning leder är mycket vanliga i inteckning industrin. Inteckning leder spara tid och pengar för nästan alla inblandade. Med en inteckning bly, har en låntagare inte att shoppa runt efter de bästa erbjudandena, de kommer rätt till låntagaren. Dessutom behöver långivare inte att leta efter kunder, de också komma rätt till långivaren. Konceptet med en inteckning bly är en bra lösning vad kan ibland anses vara en förvirrande process. I slutändan hjälper en inteckning leda ut långivaren och låntagaren, liksom mellanhanden.