Vad är en FHA bostadslån

Många har hört talas om en FHA bostadslån, men de vet inte vad det är och hur det kan hjälpa dem. Om du är intresserad av att köpa ett hem eller ens i refinansiering ett hem du kanske vill veta mer om denna typ av lån som det kan gynna dig. Denna typ av bostadslån har funnits under lång tid och har hjälpt många människor köper och refinansiera ett hem relativt lätt.

FHA bostadslån förklaras

En FHA bostadslån är ett lån som utfärdas av federalt kvalificerad långivare men vad som skiljer detta lån bortsett från andra är att det är en federal hjälp hypotekslån. Dessa lån erbjuds endast i USA och de är ett bra alternativ för dem som inte har kredit eller inkomst för att stödja den typiska handpenning som är förknippade med traditionella låneprogram.

Många människor antar att när de får ett av dessa lån som FHA lånar dem pengar, men detta är inte fallet. När du har en av dessa lån FHA försäkrar endast att den totala inteckning kommer att betalas till långivaren Om köparen standard på lånet. Vad detta betyder är att en långivare kan låna pengar för köp eller refinansiera ett hem för dem med mindre än perfekt kredit eller de som inte har råd med en traditionell handpenning utan oroande att de kommer att förlora pengar om köparen defaults. Om köparen defaults, kommer långivaren ta igen förlusterna från FHA.

FHA är en akronym för Federal Housing Administration och programmet inleddes under den stora depressionen på 1930-talet på grund av det faktum att avskärmning priser var stigande och långivare ville vissa försäkringar om att de inte skulle förlora om en köpare inte kunde betala på sina hem . Genom detta program många människor kunde spara sina hem då, köpa hem då, och trenden har fortsatt under tiden med amerikaner att kunna köpa hem som de inte skulle ha kunnat köpa något annat.

Det finns många fördelar med att använda en FHA lån istället för ett traditionellt lån. Miljontals amerikaner har kunnat dra nytta av denna typ av låneprogram i det förflutna och de är återigen blivit mycket populärt eftersom många människor söker hem inte har en betydande handpenning och långivare letar efter säkerhet på grund av en fluktuerande ekonomi .

Även om denna typ av lån är inte rätt för alla, kommer en stor del av befolkningen tycker att det finns några mycket tilltalande aspekterna av denna typ av lån. Innan du antar att det är eller inte är rätt typ av lån för dig, bör du göra en del efterforskningar och se om dina behov, kan din kredit historia, och dina mål uppnås eller draghjälp av denna typ av låneprogram. Om du är osäker, kan du prata med din inteckning långivare att se om du uppfyller kraven för denna typ av lån eller för att se om det skulle vara i ditt bästa intresse att tillämpa.