vad är en dålig kredit hem kapital kredit

En dålig kredit värdering kan göra det allt svårare för en husägare att framgångsrikt ansöka om och få en linje hem kapital kredit. En låg värdering är oftast ett tecken på att inte kunna betala alla dina räkningar i tid, att vara i standard på nuvarande eller gamla lån, eller för mycket utestående skuld som visar potentiella långivare en dålig skuld till tal.

Så vad är en kredit värdering du får fråga? Det är ett värde som erhålls genom olika beräkningar baserat på din nuvarande ekonomiska situation som returnerar en poäng mellan 300 till 850. Den skapades av Fair Isaac Corporation för att hjälpa långivare avgöra den ränta som debiteras för villaägare ansöker om lån hem kapital.

Om du har en låg kredit värdering kommer du att betala en högre ränta. Om din kredit värdering är över 700 har du en mycket bättre chans att få en kredit med en konkurrenskraftig ränta. Långivare kommer också att använda din kredit värdering för att avgöra om du är en bra kandidat för ett lån i första hand. Denna poäng kan också användas för att avgöra hur mycket kredit som de kommer att sträcka sig till dig.

Det finns tre olika kreditupplysningsföretag i USA, Experian, TransUnion och Equifax. De är de primära organ som ansvarar för beräkning av kredit värdering med var och en av dem gjorde ett lite annorlunda. Om du har låg kredit du kan be om en gratis kopia av din kredit rapport från alla tre byråer. Detta gör att du kan se vilka problemen är och vad du kan göra åt det.

Att höja din kredit värdering för att få bättre villkor på ett hem kapital kredit kan göras med lite tid och tålamod. När du har din kredit rapport är det första du behöver leta efter är falska påståenden om pengar du är skyldig. Om du kan bevisa att du har fel på din rapport kan du börja höja din poäng.

Ett annat sätt att öka din kredit värdering är att fångas upp på alla dina löpande betalningar och betala ner så mycket skuld som du kan. Ju mer skuldfria kredit du har desto högre poäng. Detta betyder inte att få mer kredit, men att ta hand om det kreditkort du har. En poäng på 640 eller mindre är ett tecken på dålig kredit för att de flesta långivare och kommer att kräva dig att vidta åtgärder för att rätta till problemet.

Undersökningar visar att nästan 80% av alla kreditupplysningar innehåller fel av något slag. Det är därför det är viktigt att kontrollera din kredit rapport från alla tre byråer minst en gång om året. Om du gör det kan spara dig tusentals dollar i ränta.

Att få en dålig kredit hem kapital kredit är möjligt, men räntan och villkoren för återbetalning kommer inte att vara gynnsamt för dig. Det är mycket bättre att försöka höja din kredit värdering innan de ansöker om någon typ av lån för det enkla faktum att du vill behålla så mycket pengar i fickan i stället för din långivare.