vad är efter reparation värde eller arv

Efter reparation Värdet är en beräkning av fastighetsinvesterare och bostäder hårt långivare pengar när man utvärderar en rehab projekt eller potentiell flip. Vända hem ofta kräver reparationer för att göra hemmet mer tilltalande till köparen eller hyresgästen. ARV (Efter reparation Value) är helt enkelt vad huset skulle sälja för om det redan reparerats och i genomsnitt skick för området.

Det är viktigt att investerare inte missräkna ARV, eftersom den avgör huruvida en rehab-projektet kommer att bli en vinnare eller förlorare. Man bör överväga att vara mycket försiktig på detta värde för att försäkra dina vinstmarginaler är verkliga, och lämnar dig utrymme för en felmarginal.

Du kan räkna ut ARV själv om du vet din marknad, och få tillgång till lokala offentliga register. Du behöver en tillräcklig mängd av jämförbara försäljningen som är ny för den särskilda platsen. En bra tumregel (om egendomen inte är landsbygd) är att hitta 4-6 jämförbara bostäder som sålts under de senaste 6 månaderna, och inom en mil. Ju närmare ett hem är motivet egendom, desto mer värde du borde ge det. Även den nyare en jämförbar försäljning är det bättre.

Om du inte är bekant med platsen för ditt ämne egendom, skulle det vara bäst att fråga en värderingsman eller fastighetsmäklare för en “penna lookup”. Om de försummar potentialen av dem som arbetar för gratis kan du välja att betala en symbolisk avgift för detta, eller gå till nästa värderingsman eller mäklare (lova dem en remiss eller ditt framtida företag om du väljer att vända det huset) tills du hittar någon hjälp. Om du har en fastighetsmäklare i åtanke, och du planerar att lista ämnet egendom med dem ändå, kan du be dem att arbeta upp en CMA (jämförande marknadsanalys) och använder denna för att få ditt ARV.

När du vet din ARV du kan arbeta för att se om din affär är lönsam eller om du skulle kvalificera sig för en Residential hård pengar lån. Bostäder hårda pengar långivare lånar upp till 70% av ARV, och vanligtvis kan du rulla i avslutande kostnader, kostnader rehab, och även betalningar i vissa fall. Detta händer inte i en konventionell inteckning när de stöder ditt värde på köpeskillingen, oavsett hur lite du får i.