vad är de olika typer av remortgage lån som är tillgängliga

Remortgaging ditt hem har blivit ett allt populärare alternativ för villaägare som drar nytta av de historiskt låga räntorna och den senaste tidens appreciering av den brittiska bostadsmarknaden. Oavsett om du väljer att remortgage till lägre månatliga betalningar eller att använda sig av det ökade värdet på ditt hem, det finns ett antal populära remortgage lån som erbjuds från många brittiska långivare. De flesta av dem att falla in i en av följande kategorier.

Rabatterat remortgage
En rabatterad remortgage ger dig en ränta som är typiskt upp till 2% lägre än den rörliga räntan tillgängliga via samma långivare. Rabatten kan gälla för allt från ett år till tio år, med de mest typiska är två till fem år. När rabatten perioden är över, kommer din ränta kopplas till den brittiska bankernas utlåningsränta för resten av låneperioden.

fast ränta remortgage
En fast ränta remortgage har ofta något högre än standard rörlig ränta som erbjuds av samma långivare, men det bär fördelen att inte fluktuerar alls. Det gör det enkelt att budgeten varje månad, och skyddar din ränta – och din månatliga betalning – från att stiga med ökningen av räntorna. Det är rätt val om du hellre handla lägre priser för den tryggheten att veta din ränta inte kommer att stiga.

flexibel remortgage
Flexibla remortgage lån ger dig ett visst spelrum i hur du gör dina betalningar från månad till månad. De kommer att låta dig UNDERBETALA din månatliga återbetalningen, och kommer inte straffa dig för att göra större betalningar för att lägga upp ditt eget kapital och avsluta lån förr. De flesta tillåter enstaka betalning semester, och kommer att acceptera ränta endast betalningar. Vissa kan även ha arrangemang som gör att du kan låna pengar tillbaka från dina betalningar. Flexibla remortgages är idealiska för dem i företag som förlitar sig på strikt provision eller någon vars månadsinkomst varierar, även om deras årsinkomst är plats på.

Tracker remortgage
En tracker ränta remortgage följer Bank of England basränta noga. Som en rörlig ränta inteckning, kan räntan och din månatliga betalning fluktuera, men du kan räkna med att det alltid är nära till basräntan.

Capped remortgage
En utjämnade remortgage är en rörlig ränta inteckning med ett tak för hur höga priserna kommer att stiga. Locket är vanligtvis i effekt för upp till fem år. Om priserna går ner under denna period, så kommer din boränta.