vad är de mest riskfyllda typer av inteckningar lån tillgängliga

Med den uppsjö av låneprogram expanderar varje år, är låntagare som befinner sig inför beslut om vilka lån typ är bäst för deras individuella situation. Potentialen för svårigheter och förvirring är stor, och det är av denna anledning som låntagare försöker att utbilda sig om olika typer av inteckningar och deras funktioner innan till något kontrakt.

Om en låntagare söker stabilitet och konsekvens, är den säkraste typen av låneavtalet den traditionella 30-årig fast inteckning. Med detta lån, ändrar låntagarens betalning och ränta inte under hela lånetiden. Betalningen kommer att vara förutsägbara och låntagaren inte behöver bekymra sig om eventuella förändringar i fastighetsbranschen marknadsplats eller ekonomin.

Dock får den 30-åriga fast inteckning inte vara attraktiv för den mer sofistikerade köpare, eller till köparen med mindre disponibel inkomst. Dessa individer väljer ofta ARM: s, ränta endast lån, eller lån ballong. Alla tre av dessa lån har sin egen unika uppsättning av egenskaper som gör dem attraktiva, men var och en av dessa lån typer bär risken för förvirring och betydligt högre månatliga betalningar i framtiden.

Varje gång en låntagare får en inteckning med en fluktuerande betalningsplan, finns risken för problem i framtiden, vilket i slutändan kan resultera i skador på kredit profiler eller ens avskärmning. Den säkraste typen av lån är en som låntagaren har råd med varje månad, och en med en garanterad fast ersättning. De alternativa lån typer som nämns ovan har alla betalningar som utan tvekan kommer att öka någon gång i framtiden, vilket medför fara till hemmet ägarens ekonomiska situation om han misslyckas med att tillräckligt förbereda för dessa förändringar.

När låntagarna får ARM: s eller ballonger eller ränta endast lån i vetskap om att de knappt har råd med de initiala fasta betalningar, de sätter sig i allvarlig fara. Långivare och mäklare inteckning misslyckas ofta med att tillräckligt förbereda låntagaren för de ökade utbetalningarna skymtar vid horisonten. Realistiskt, bör låntagare gälla endast om och erhålla sådana avtal när de legitimt kan ge den högsta tillåtna betalning av avtal, snarare än bara den första reducerat belopp.