vad är CeMAP är det absolut nödvändigt att ha det

Varje finansiell rådgivare värda sin lök vet svaret på denna fråga: det Certificate i Mortgage Råd och praktik (CeMAP) är en examen som erbjuds av Institute of Financial Services (IFS). Den CeMAP examen är en förutsättning för någon att ge inteckning råd. CeMAP är en nationellt erkänd NVQ nivå 3 kvalifikationer.

Den CeMAP examen har utvecklats med samarbete av rådets hypotekslångivare. Den CeMAP examen har utformats för att möta behoven hos dem som följer de normer för god praxis som definieras i CML: s Code of hypotekslån Practice.

Nu ska vi ta en djupare titt. Så vad innehåller CeMAP?
CeMAP – inteckning rådgivare examen
3 papers – Flera val
100 frågor för CeMAP 1 & 2
60 frågor för CeMAP 3

CeMAP består av tre moduler: Modul 1 och 2 båda har definierat studieresultat som syftar till att ge de sökande de kunskaper och förståelse de behöver för att fungera som inteckning rådgivare. Modul 3 består av objektivitet beprövade frågor och är utformat för att testa de sökandes förmåga att tillämpa kunskaper från delkurs 1 och 2.

OK. Är du intresserad av att få denna examen och bli en inteckning rådgivare? Nåväl, nu har du en fantastisk möjlighet att ha allt! Det finns några specialiserade CeMAP kurser drivs av professionella företag, som kommer att hjälpa dig att lära och avläggande av examen. De kommer att förse dig med ett intensivt program med fokus på viktiga punkter i den breda CeMAP kursplanen. De kommer att lära dig alla viktiga ämnen och gå igenom många håna tentor med fullständig översyn och bedömningar.

De flesta av de CeMAP utbildningar runt är utformade både för personer som är nya i inteckning industrin, liksom för dem som har en bakgrund inom inteckningar / Finans, men behöver stöd för att hjälpa dem att bli CeMAP certifierad.
När du förstår den och tillämpa den, kommer du att passera!

Några tips: se till att all utbildning du går med kommer med garanti för att klara din examen eller, om inte, åtminstone, bör omskolning vara kostnadsfritt. Alltid försöka ta reda på hur många människor kommer att vara på kurs med dig. Om denna överstiger 12 då kan du vara säker på att denna typ av utbildning företag kan ha en hel del “repeatrar”. Detta kommer inte att hjälpa dig mycket eftersom det är bättre att gå med ett företag där du har en chans att klara första gången. Detta uppnås lättare i en liten interaktiv grupp. Grupper om 8-10 är den mest idealiska. Det finns också företag som hjälper att placera dig i heltidsanställda / egenföretagare positioner på att nå din CeMAP examen! Det låter bra, eller hur?

Nu när du vet ABC CeMAP, kanske du undrar varför CeMAP nu? Enligt Finansinspektionens regler är det obligatoriskt att ha en full CeMAP examen om du vill ge råd om bolån! Under 2004 reglerade FSA bolånemarknaden. Ingen får ge råd om han / hon inte är tillräckligt kvalificerade.

Mängden CeMAP kvalificerade människor är bara en fjärdedel av den faktiska efterfrågan! Vill du ändra statistiken? Dörren till en givande karriär som en inteckning rådgivare är här. Du behöver bara “vrida om nyckeln”.